6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Karácsony Gergely: „én vagyok az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek.”

Dátum:

Megosztás:

Karácsony Gergely: „A kormány most nagyobb bajban van, mint mi, megnyerem a 2024-es választást”

„Túlélünk, ha beledöglünk is”

– nyilatkozta a főpolgármester.

Karácsony Gergely annak drukkol, hogy a kormány úrrá tudjon lenni a jelenlegi helyzeten, de azt erősen kérdésesnek tartja, hogy Orbán Viktorék miként tudják Magyarországot kivezetni ebből a krízisből, képesek-e rá egyáltalán – erről a Népszavának adott interjújában beszélt a főpolgármester, aki az ellenzék jelenlegi helyzetét így írta le: „Ez kétségtelenül a kiútkeresés időszaka, ami rövidtávon kihagyott lehetőségeket jelenthet, de hosszútávon nyerhetünk vele”.

Saját szerepét világosnak látja a politikus:

„én vagyok az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek.”

Karácsony azt látja, hogy Budapest a járvány alatt, és most az energiaválságban is diktálja a tempót és azt olvassa ki a felmérésekből, hogy „Budapest a következő önkormányzati választásokon nagyobb győzelmet arathat, mint 2019-ben.”

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Megítélése szerint az ellenzéki utak nem váltak szét, de „eltérőek a fókuszpontok”. És ugyan sokkal kevesebb belső vitáik vannak, mint amire a hivatalba lépéskor készült, de attól még vannak, csak nem viszi ezeket a nyilvánosság elé. Az „új” kormánnyal egyelőre nemigazán tudnak tárgyalni. Homályosnak nevezte a kormányzati viszonyokat, „nincs kijelölt Budapest-tárgyaló a kormányban, így nincs aki összehívja például a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát sem holott az jó fórum volt” – írja a 24.hu.

Az energiaválsággal kapcsolatban elmondta, hogy a villamos akkor nem fog járni, az utcai lámpák akkor sötétülnek el, ha valaki lekapcsolja az áramot:

Nem én leszek az. Lehet, hogy eljön az a pillanat, amikor nem tudjuk kifizetni a számlát, de nem mi állítjuk le járműveket és kapcsoljuk le a lámpákat.”

Karácsony szerint a kormány egyáltalán nem akarja a közösségi közlekedést, mert túl sokba kerül és nem lehet kivenni belőle semmit. Számos olyan beszélgetésen van túl kormánypárti politikusokkal, ahol ez szóba került, „de mindig elhangzott, hogy mindent átvesznek, de a közösségi közlekedést biztos nem”.  A főpolgármester szerint a kormány számára is nyilvánvaló, hogy a főváros összes pénzügyi problémája ennek működtetéséből fakad.

A 24.hu megjegyezte: Karácsony emlékeztetett, hogy a következő évben 55 milliárd forint szolidaritási adót kell befizetniük a központi költségvetésbe.

Szerinte ezzel együtt a kormány most nagyobb bajban van, mint mi.”

„Túlélünk, ha beledöglünk is. Ha nem sikerül megfékezni az energiaárakat, akkor annak beláthatatlan következményei lehetnek. Nem ölbe tett kézzel nézzük a folyamatot, de nincs ma Európában olyan városvezető, aki biztosan meg tudná mondani, hogy mit hoz a holnap. Budapest polgárait felnőttként kezelve nem tudok más ígérni, mint azt: nagyon nehéz időszak jön” – fogalmazott az interjú végén Karácsony.

Nyitókép: Facebook

mandiner, 24

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Rendőreink ismét a drónok segítségével tetemes közlekedési szabálysértést tudtak felderíteni..

A berettyóújfalui rendőrök összehangolt közlekedési akciót tartottak a 42-es és a 47-es főúton. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es...

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...