22.2 C
Budapest
2022. május. 25. szerda

Karácsony Gergely a kormányülés után: amíg nincs CT, addig nincs szuperkórház és Atlétikai VB (PS-videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Karácsony Gergely főpolgármester a szerdai kormányülést követően rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a Karmelita kolostor előtt.

Ahogyan az várható volt, nem sok új információval gazdagodtunk: nem lesz Atlétikai VB Budapesten, ha és amennyiben a kormány nem változtat eddigi stratégiáján és nem ad minden kerület számára CT berendezést.

https://youtu.be/uYOq-UXAhvQ

A főpolgármester arról is beszélt, hogy az úgynevezett “presztízsberuházásoknál” – mint például a Néprajzi Múzeum – fontosabb a közlekedés és megoldandó feladat a parkolási rendszer is. Bár szerinte a kerületek nem fognak lemondani az egyébként jól működő és milliárdos bevétellel járó díjakról, így az egységesítés nem, de az egyszerűsítés szóba fog még kerülni a Közgyűlésen. Cáfolta viszont kampánytanácsadójának Magyar Narancsban megjelent nyilatkozatát, így valószínűleg nem lesz időkorlát-emelés a kerületi parkolások tekintetében. A sajtótájékoztatón elhangzott: az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban, illetve nem zárkózott el a Regnum Marianum újjáépítésétől sem.

Karácsony Gergely az is elmondta: megtették az első lépést, hogy létrejöjjön egy konstruktív, partneri viszony a kormány és a főváros között, és a közös cél az, hogy Budapest fejlődjön, a Budapesti Közfejlesztések Tanácsát pedig néhány héten belül összehívják. Karácsony elmondta: felvetette, hogy alkossanak egy Budapest-törvényt a főváros igényeiről, de Orbán Viktor azt mondta, ilyen szándékaik nincsenek, és ezt ő tudomásul vette. Beszélt arról is, hogy Tarlóssal szemben nem akar a fővárosi védelmi bizottság elnöke lenni, ezért Budapesten az árvízi védekezésért a kormány felel majd. Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony igent mondott a kézilabda-stadion megépítésére is, annak ellenére, hogy nem egy multifunkciós csarnokról van szó, csak “fapados” lesz. Az atlétikai stadionnál időt kért november végéig, a kormány jelezte, hogy ha nem születik döntés, akkor az eseményt megpróbálja vidékre vinni – hangzott el a tájékoztatón. A Városliget kapcsán a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, ezzel szemben a Néprajzi Múzeumra és a Zene Házára igent, míg a színházra nemet mondott. Nem zárkózott el a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítésétől.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón azt mondta, a választók döntését tiszteletben kell tartani, ezért partnerként tekintenek Karácsonyra, akinek rendelkezésére fog állni a korábban Tarlós István és a kormány között született megállapodásban szereplő költségvetés. Elmondta, hogy a kispesti stadion befejezését és a kézilabda vébére készülő sportcsarnok befejezését a kormány és a főváros is támogatja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leszögezte, csak olyan fejlesztéseket fognak végigcsinálni, amiket a kerületek és Budapest is támogat. Szólt arról is Gulyás, hogy a BKV járműparkja megújítását is tervezik. A sajtótájékoztatón elhangzott: az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban. Karácsony elmondta, hogy a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni. Beszélt arról is, hogy a fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte, hogy a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

PestiSrácok.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

“Szeretem az illatát és a fogsorát”: Állítja a 31 éves férfi, aki egy 90 éves nőbe szeretett bele

Van, aki a szőkékre bukik míg mások a barnákra. Valakinek az érettebb nők tetszenek, míg másoknak a fiatalabbak. Mindenkinek...

Elfogadta az Országgyűlés az alaptörvény tizedik módosítását

Az új szabály lehetővé teszi, hogy a kormány veszélyhelyzetet hirdessen a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy...

Bűnösnek vallotta magát a macskáját megkínzó francia focista – megrázó képek

Súlyos börtönbüntetést is kaphat az a francia focista, akiről kiszivárgott egy videó arról, hogyan kegyetlenkedik a macskájával. Megrázó képek...

Krízisállapot: Megroppantak az ukrán kikötők, egyszerre száz hajó rekedt a Dunán

Torlódnak a hajók a Duna torkolatánál: hajók tucatjai napokig várakoznak a szulinai határátkelő előtt a Fekete-tengeren, mivel a...