25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Karácsony: bezárnak Budapesten a bölcsődék, az óvodák és a gyógyfürdők

Dátum:

Megosztás:

Karácsony Gergely főpolgármester a budapesti operatív törzs ülése után rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy bezárnak Budapesten a bölcsődék, az óvodák, gyógyfürdők és az állatkert is. A tömegközlekedésben hétfőtől nem lehet felszállni a járművekre az első ajtón,ennek az a célja hogy védjük a sofőrök egészségét.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/videos/951810938590113/

„Arra kérünk minden budapesti polgárt, hogy az egész város működjön együtt azért, hogy a városunkat a lehető legnagyobb mértékben megóvjuk a járványveszélytől. A lehető legrosszabbra kell készülnünk, hogy elkerüljük a lehető legrosszabbat – kezdte beszédét a főpolgármester.

Azt kérte, amennyire csak lehet álljon le a város, maradjunk otthon, úgy hogy közben nem feledkezünk meg semmiről. Előnyünk, hogy más városok tapasztalataiból tudunk tanulni.

A főpolgármester szerint az állami szervekkel továbbra sem elég jó a kommunikáció, ugyanakkor a fővárosi polgármesterek közös munkája gördülékeny. Minden polgármester ott volt a mai találkozón, közösen meg tudták beszélni, ki mit tesz a maga területén.

Kijelentette, hogy a kormány helyes döntést hozott akkor, amikor az iskolákat bezárta. A kormány most elkészíti azt a jogszabályt, amely szerint az óvodákat és a bölcsődéket bezárhatják az önkormányzatok, amint ez megjelenik, meghozzák az intézkedést: hétfőtől bezárnak a budapesti bölcsődék és óvodák.

Minden kerületben biztosítanak ügyeleti rendszert, ennek megszervezését a kerületek végzik – tette hozzá.

Ezután újabb bejelentés jött: bezárják a budapesti gyógyfürdőket, valamint az állatkertet is.

A tömegközlekedésben is lesznek további intézkedések: hétfőtől nem lehet felszállni az első ajtónál a járművekre. Egyelőre fenntartják a járatsűrűséget, de a nevelési intézmények bezárása nyomán a következő napokban mérlegelik az esetleges járatritkítást.

A fővárosi operatív törzset Tüttő Kata vezetésével továbbra is fenntartják.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...