16.1 C
Budapest
2023. június. 7. szerda

Karácsony Anyó 500 cipősdobozt töltött meg a rászorulóknak

Dátum:

Megosztás:

Új becenevet kapott Fran Clark, miután az egész évet azzal töltötte, hogy cipősdobozokba csomagolt ajándékokat.

Összesen 500 cipősdobozt töltött meg ’Karácsony Anyó’, immáron negyedik alkalommal.

A 80 éves Fran naponta egy-egy órát szánt arra, hogy összekészítse a csomagokat. A dobozolást már januárban elkezdte – idén is, alighogy megpihent az elmúlt Karácsony előtti finist követően.

A Bristolban élő hölgy azután döntötte el, hogy jótékonykodni fog, hogy beköltözött egy öregek otthonába és magányosnak érezte magát. Korábban a vele szemben lakó fia és unokája naponta át tudott szaladni hozzá, a költözéssel azonban a találkozások kevésbé rendszeressé váltak. Most, hogy másoknak segít, hogy szebb és vidámabb karácsonyuk lehessen, úgy érzi, hogy új célt kapott az élete, és folyamatosan akad tennivalója is.

Először 4 évvel ezelőtt kezdett neki a rendhagyó projektnek, miután meglátott egy felhívást egy egyházi magazinban a cipősdobozok gyűjtéséről.

Fran egyébként 4 unokával és egy dédunokával büszkélkedhet. Helyi szervezetektől és adományboltból szerzi be a dobozokba valót. A pakkokba különböző apróságok kerülnek, gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Akadnak köztük napi használati cikkek, például szappan vagy fogkefe, de ruhaneműk és természetesen sok gyerekjáték is.

Az idős hölgy már egy külön szobát is kapott az otthonban a dobozok számára. Egy dobozba kb. 2000 forintnyi érték kerül – Fran ezt a saját pénzéből és adományokból fedezi. Sokat segít neki a többi lakó, valamint az otthonban dolgozók is. A dobozokat egy cipőbolttól kapja – minden héten félreteszik számára az üres kartonokat.

A megtelt dobozokat végül hajléktalanok és hátrányos helyzetű családok kapják.

Képek: SWNS

senior, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Gerard Butler, Linda Cardellini, Gary Oldman – A Hunter Killer küldetés – videó

Joe Glass tengeralattjáró-kapitány (Gerard Butler, Támadás a Fehér Ház ellen, 300) épp egy vészhelyzetbe került amerikai tengeralattjárót próbál...

A magyar kislányok lettek a legszebbek Törökországban

A 11 éves Sólyi Réka mindent vitt Sorra hozták el a dobogós helyeket a magyar versenyzők a törökországi Future...

Halálos baleset történt Budapesten tegnap éjjel – videó

Baleset miatt lezárták a ferihegyi repülőtérre vezető utat kedd éjszaka. A rendőrség a honlapján tudatta, hogy a karambolban többen megsérültek, egy...

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő

Egy darabig nem tér vissza a nyárias idő - írja a ripost.hu Kedd Gyakran lesz erősen felhős az ég, és két...