25.8 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Karácsony Anyó 500 cipősdobozt töltött meg a rászorulóknak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Új becenevet kapott Fran Clark, miután az egész évet azzal töltötte, hogy cipősdobozokba csomagolt ajándékokat.

Összesen 500 cipősdobozt töltött meg ’Karácsony Anyó’, immáron negyedik alkalommal.

A 80 éves Fran naponta egy-egy órát szánt arra, hogy összekészítse a csomagokat. A dobozolást már januárban elkezdte – idén is, alighogy megpihent az elmúlt Karácsony előtti finist követően.

A Bristolban élő hölgy azután döntötte el, hogy jótékonykodni fog, hogy beköltözött egy öregek otthonába és magányosnak érezte magát. Korábban a vele szemben lakó fia és unokája naponta át tudott szaladni hozzá, a költözéssel azonban a találkozások kevésbé rendszeressé váltak. Most, hogy másoknak segít, hogy szebb és vidámabb karácsonyuk lehessen, úgy érzi, hogy új célt kapott az élete, és folyamatosan akad tennivalója is.

Először 4 évvel ezelőtt kezdett neki a rendhagyó projektnek, miután meglátott egy felhívást egy egyházi magazinban a cipősdobozok gyűjtéséről.

Fran egyébként 4 unokával és egy dédunokával büszkélkedhet. Helyi szervezetektől és adományboltból szerzi be a dobozokba valót. A pakkokba különböző apróságok kerülnek, gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Akadnak köztük napi használati cikkek, például szappan vagy fogkefe, de ruhaneműk és természetesen sok gyerekjáték is.

Az idős hölgy már egy külön szobát is kapott az otthonban a dobozok számára. Egy dobozba kb. 2000 forintnyi érték kerül – Fran ezt a saját pénzéből és adományokból fedezi. Sokat segít neki a többi lakó, valamint az otthonban dolgozók is. A dobozokat egy cipőbolttól kapja – minden héten félreteszik számára az üres kartonokat.

A megtelt dobozokat végül hajléktalanok és hátrányos helyzetű családok kapják.

Képek: SWNS

senior, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Nagyszerű kezdeményezés, sok pici gyermek örömére: Mesezebrák Lajosmizsén – képek

Aki járt már a régi ötös úton Budapest és Szeged között, az tudja, hogy az országút Lajosmizsén hosszan, a...

Brutális jégeső verte el Bács-Kiskun megyét, villámárvíz csapott le Kaposvárra – videó, fotók

Hatalmas erővel lendült be szerda délutánra a vihar az ország több pontján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szinte...

Brüsszelben kiakadtak azon, hogy a magyar kormányban csak fehér magyar emberek vannak

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedden a miniszterek bemutatásával és eskütételével megalakult az ötödik Orbán-kormány. Ezen alkalomból Kovács Zoltán posztolt egy...

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...