0.4 C
Budapest
2023. december. 7. csütörtök

Kanada kontra Google

Dátum:

Megosztás:

Kanadában: megkérdőjelezik a Google-cég tervét

Szenzorokkal felszerelt, környezetbarát települést akar építeni a Google a kanadai Torontóban, felvonultatva a legújabb technológiai újításokat. A terv ellenzőinek száma azonban egyre növekszik a helyiek között.

Kép a Sidewalk Labs tervezett digitális városáról (Fotó: Sidewalk Labs)

Megkérdőjelezte a kanadai Toronto egyik illetékes ellenőrző bizottsága, a Waterfront Toronto a Google egyik kapcsolt vállalata, a Sidewalk Labs tervét. A cég ugyanis  tervei szerint felépítette volna a „digitális várost”.

A Sidewalk Labs tervének ellenőrzésére felállított bizottság most felkérte a vállalatot, hogy magyarázza meg, milyen előnyt jelentene a polgárok számára, ha nagy mennyiségű adatot gyűjtenének róluk.

A társaság szenzorokkal felszerelt, környezetbarát települést akar építeni a legújabb technológiai újításokkal, a terv ellenzőinek száma azonban egyre növekszik a helyiek között. A végleges döntés a projekt jövőjéről a következő hónapban várható – írta a BBC.

Kontextust kell adniuk a digitális javaslataikhoz

A Sidewalk Labs „az internetből felépített város” tervei érzékelőket tartalmaznak a forgalom, a zaj, az időjárás, az energiafelhasználás, sőt még a hulladékgyűjtés megfigyelésére is. Most azonban a Waterfront Toronto digitális stratégiai tanácsadó testülete megkérdőjelezte néhány újításuk szükségességét, és kétségbe vonta, hogy az új megoldások elegendő előnyt biztosítanak a javasolt adatgyűjtés és -felhasználás igazolására.

A testület arra is magyarázatot kért a Sidewalk Labs-től, hogy miként szándékozik felügyelni a begyűjtött adatokat.

A Sidewalk Labs számára ez azt jelenti, hogy magyarázatot kell adnia, miért választottak egyes esetekben digitális megoldásokat a hagyományos megközelítésekkel szemben” – írta Michael Gist, az ellenőrző bizottság elnöke.

A Sidewalk Labs tagadja, hogy megfigyelőrendszer építését tervezi

A Quayside néven ismert helyszín fejlesztésének a terve a 2017-es bejelentése óta ellentmondásos fogadtatásban részesült.

A Sidewalk Labs eredetileg 190 hektáros (1,9 négyzetkilométer) területet akart beépíteni, de a Toronto Waterfront most úgy döntött, hogy egyelőre mindössze 12 hektárra (0,12 négyzetkilométer) ad engedélyt.

A legfrissebb jelentésre válaszolva a Sidewalk Labs a BBC Newsnak elmondta: a Quayside-ra vonatkozó javaslat nem tartalmaz – és soha nem is tartalmazott – semmiféle megfigyelő vagy arcfelismerő rendszert.

Toronto többi részéhez hasonlóan az utcák és parkok a köztulajdonban állnának, és a város üzemeltetné azokat” – tették hozzá.

Míg a Quayside épületeiben beágyazódnak a digitális technológiák, a fenntarthatósági céljaink elérése érdekében az összegyűjtött személyes adatok energia- és hulladékgazdálkodási, valamint számlázási célokra szolgálnak” – fejtette ki a cég.

hirado, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Tökéletes célpont 2 – videó

A második részben is folytatódik az embervadászat. Ezúttal Burma dzsungeleiben és Thaiföldön. A visszavonult harcmûvész Wes Baylor (Scott Adkins),...

Videóra vettek egy horrorisztikus keddi gázolást Solymáron, keresik a sofőrt

A német rendszámú BMW-s sérült kocsival, fékezés nélkül hajtott tovább. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Két embert gázolt...

A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét

Napjainkban is sokan használnak a húsételek készítésekor, sütésekor babérlevelet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon sok előnnyel...

Konyhai- és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak! Nemes cselekedet, köszönjük a rászorulók nevében is!

Nélkülöző családok juthatnak a mindennapi életet megkönnyítő készülékekhez Budapest, 2023. december 6. – Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi...