5.5 C
Budapest
2022. november. 26. szombat

Kampányzáró tömegdemonstrációt tartott Matteo Salvini

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A népek és nemzetek Európáját hirdette meg a szerinte az Európai Uniót eddig uraló „elittel” szemben Matteo Salvini az olasz kormánypárt, a Liga vezetője az európai szuverenista erők közös európai parlamenti kampányzáróján Milánóban szombaton.

Salviniék abban bíznak, hogy az övék lehet a legnagyobb frakció az EP-ben a választás után, és ezzel új korszak kezdődhet az Európai Unióban.

Matteo Salvini kijelentette, hogy ha a Liga és szövetségesei nyerik az európai parlamenti választást, akkor „beveszik Európát, és tetőtől talpig megváltoztatják”. Hangsúlyozta, hogy nem a nemzetek, nem is a szélsőjobboldalinak tartott erők, hanem az a hatalmi elit árulta el Európát, amely eddig a pénzpolitika, a multinacionális cégek, az ellenőrzés nélküli migráció nevében elfoglalta Európát. Salvini mindezt a Merkel, Macron, Soros, Juncker „négyessel” foglalta össze.

Geert Wilders, a holland Szabadság Párt vezetője (b), Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga pártszövetség vezetője (k, balra), Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője (k, jobbra) az európai szuverenista pártok közös EP-választási kampányzáró rendezvényén Milánóban 2019. május 18-án. MTI/AP/Luca BrunoGeert Wilders, a holland Szabadság Párt vezetője, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter, a Liga pártszövetség vezetője, Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője az európai szuverenista pártok közös EP-választási kampányzáró rendezvényén Milánóban (Fotó: MTI/AP/Luca Bruno)

A kormányon lévő Liga vezetője, az olasz kormány belügyminisztere úgy vélte, a május 26-i választás a népek, valamint a „pénzzel és arroganciával teli” elit harca lesz. Dávid és Góliát küzdelméről beszélt, arra figyelmeztetve, hogy gyakran a „kicsik forradalma” vezet győzelemre. Célként jelölte meg, hogy az európai szuverenista erők

megelőzzék az európai baloldalt.

Matteo Salvini pártja és szövetségesei csak akkor lehetnének a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben, ha több más, hozzájuk valamilyen szinten hasonló álláspontot képviselő csoport is beállna közéjük – jelentette ki Szomráky Béla Olaszország-szakértő az M1 Ma Este című műsorában.

Érdekellentétek feszültek egymásnak

Úgy véli, különböző érdekellentétek feszülnek egymásnak mindazok között, akik az Európai Uniót nem „szétverni”, hanem megváltoztatni akarják. Matteo Salvini és szövetségesei is azt hangoztatják, hogy ők megváltoztatni akarják az uniót, és egy másik irányt képviselő bizottságot hoznának létre – jegyezte meg, hozzátéve, ezt a célt szolgálta a Milánóban megrendezett esemény is.

A szakértő megemlítette Angela Merkel egy német lapnak adott interjúját is, ahol Merkel kijelentette, hogy nem hajlandók egyezkedni Salviniékkal, illetve nem létezik, hogy ebbe belemenne az Európai Néppárt, és Manfred Weber elfogadná Salvini, valamint szövetségesei szavazatát.

Nemcsak a bevándorlás az összekötő erő

A milánói esemény meghívottjainak jelenléte nemcsak a bevándorlás-ellenességgel kapcsolható össze, hiszen a résztvevők között olyan ország pártjai is jelen voltak, akik nincsenek az illegális bevándorlás veszélyének kitéve. Hangsúlyozta, abban a tekintetben azonban közösek az érdekek, hogy a résztvevők közül

mindenki félti saját országa önállóságát.

Megjegyezte, az olaszok különösen féltik az országuk autonómiáját, hiszen tartanak a németektől és a franciáktól is, akik jelentős befolyással és irányítással rendelkeznek az Európai Unión belül. Olaszország azonban nem abban látja az EU fejlődését, amely a „pénz a hatalom” elven működik. Nem értenek egyet azzal sem, hogy lobbizás révén egy-egy párthoz állított politikusok irányítsák Európa jövőjét – fűzte hozzá.

szerző: hirado.hu

forrás: m1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...