20.1 C
Budapest
2023. szeptember. 23. szombat

Junkerék mulatsága

Dátum:

Megosztás:

Mi van, amikor Brüsszelben majdnem bezárnak a kocsmák? Jean-Claude Juncker uniós tagállami vezetői „minicsúcsot” tartanak.

Business Insider

Ott is van kellemes büféasztal, gondolom. Miről tárgyaltak vasárnap? Migrációról. Megoldottak valamit? Hogyne, mint mindig. Elfogyott az uniós „repi-pénz”? Mint mindig. Jön továbbra is migráns?

Minicsúcs. Érdekes ez a kifejezés is. A héten, csütörtökön lesz normális is, de van, aki különalkut akar kötni előtte.

Az Európai Unió bürokratái azzal reklámozzák magukat, hogy nincs egyetlen információ, ami nem lenne nyilvános.

Ennek a kifejezésnek a megvilágításához idézném az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek tegnapi szavait: „nem ő kezdeményezte az egyeztetést, hanem egyes tagállamok vezetői”. Akiket nem nevez meg.

Jó, mindannyian tudjuk, kik azok a vezetők. De már ezt sem meri kimondani? Ennyire megy a pitiáner sunyi-keverés? Merkel és Macron már ehhez sem adja nyilvánosan a nevét? Kell hozzá a nagyszerű európai hazafi, Juncker?

A találkozót amúgy azért hozták létre, hogy „európai megoldásokat keressenek a migráció kérdésére az uniós vezetők jövő csütörtökön kezdődő, teljes körű csúcstalálkozója előtt”.

 A V4-ek nem mentek el erre a félsimlis ülésre. Ezek szerint mi megszűntünk európaiak lenni?

Junckerék felül akarják írni az Európai Unió minden, egykor még valamennyire működőnek tűnő elvét és szabályát. Erre senkitől sem kaptak felhatalmazást.

Azonban nem ez az igazi gond. Ők arról értekeznek, hogy jöjjön még bőven illegális migráns, de közben ők is megússzák a botrányt. Mi ennek az értelme? Ezerszer elmondtuk. Át akarják alakítani az életünket. Ha választással nem megy, mert kikapnak, akkor más módszerrel.

Jean-Claude Juncker személye amúgy érdektelen ebben a történetben. Az ő személyes politikai döntése a büféasztal.

 Azonban ő jelképezi igazán a brüsszeli nihilizmust, megalkuvást, pacsi-gazdaságot.

 Ezt az egészet tényleg fenn kell tartani a mi pénzünkből?

Forrás: matete.pestisracok.hu

 

fotó: blogs.spectator.co.uk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep – Ne nézz fel! (Don’t Look Up) – videó

amerikai tragikomikum, vígjáték Két csillagász médiaturnéra indul, hogy figyelmeztessék az emberiséget a föld felé tartó, pusztító üstökösre. Az érdektelen...

Új idegenhonos meztelencsigafajok jelentek meg Magyarországon

A HUN-REN Agrártudományi Kutatóközpont Növényvédelmi Intézetének (HUN-REN ATK NÖVI) munkatársai elsőként jelezték öt meztelencsigafaj hazai jelenlétét, vagy megerősítették...

Itt a Microsoft Copilot, az MI-alapú virtuális asszisztens

Yusuf Mehdi, Corporate Vice President & Consumer Chief Marketing Officer – 9/21 – 11am ET Épp most lépünk be...

Így látják a magyar egészségügy helyzetét a VOSZ szakértői

A magánegészségügyi szolgáltatók addig nem tudnak komplex, a fekvőbeteg-ellátás minden szegmensére kiterjedő szolgáltatásokat nyújtani, amíg az állami finanszírozás...