3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Júniusban már lehet puszilkodni..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A víruskutató előrejelzést tett arra nézve is, mikorra várható a negyedik hullám.

Rusvai Miklós biológus, víruskutató az RTL Klubnak adott interjújában úgy vélekedett, a napi járványadatokban történő hirtelen megugrásokat vagy visszaeséseket úgy van értelme figyelni, ha hozzánézzük a csúszó átlagokat is.

“Ha az 5 vagy a 7 napos csúszó átlagokat vesszük figyelembe, akkor elmondhatjuk, hogy valamennyi járványtani adat a kedvező irányba módosul” – szögezte le; tehát mind az elhunytak száma, mind a lélegeztetőgépen lévők száma, mind a kórházban lévők száma, mind a friss fertőzötteké tendenciózusan csökken “már több hete” .

Szerinte nagy valószínűséggel állítható, hogy május végére a harmadik hullám lecseng, és körülbelül a tanév végével meg lehet szabadulni a maszktól, “ha a döntéshozók is így látják indokoltnak” . “Kicsit hátradőlhetünk, ölelkezhetünk a szeretteinkkel és eldobhatjuk a maszkot, puszit lehet most már adni, a nyár minket segít a légzőszervi megbetegedések terjedése szempontjából” – tette hozzá.

Aztán október-novemberben “újra figyelnünk kell” , addig is “mindenki oltassa be magát” , hiszen “a vírus itt van, várja a kedvező alkalmat, a kedvező időjárást” . Mert: “Ha őszre nem éri el az immunis emberek száma a 75-80 százalékot, akkor egy újabb légzőszervi járvány indulhat meg” – szögezte le. Hogy ez indukál-e egy negyedik koronavírusjárvány-hullámot, az persze több tényező függvénye.

“Kell egy 80 százalékos immunizáltság, tehát az, hogy a fogékony emberek száma a közösségben ne legyen nagyobb 20 százaléknál.” A nyájimmunitás mindenképpen ki fog szerinte alakulni, “akik nem oltatják be magukat, a kockázatosabb megoldást választják” , vagyis átmennek a betegségen, de “igazi negyedik hullámra ” Rusvai Miklós nem számít, halmozott esetszámra igen. – idézi az infostart.hu .

nyugat, rtl, infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Oroszország kibertámadásokkal koordinálja az ukrajnai rakétázást: NATO-tagokat is veszélyeztethet ezzel – figyelmeztet a Microsoft

Katonai elemzők szerint az oroszok számára egy halvány esélyt jelent még az ukrán polgári infrastruktúra bombázásán kívül, hogy...

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...