28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Józsefvárosból megint Nyócker lett – „Köszönjük”, Pikó András polgármester!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ezerszer megbánták a józsefvárosiak, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum által támogatott Pikó Andrást választották polgármesternek.

Mindössze másfél év telt el azóta, hogy a józsefvárosiak az MSZP, a Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Momentum által támogatott Pikó Andrást választották polgármesternek, de a kerület lepusztult, mocskos lett, beköltöztek a hajléktalanok és megszűnt a wifi.

A ripost7 rövid kasszája arról, hogyan lett megint hírhedt Nyócker a jobb sorsra érdemes Józsefvárosból.

Agyonütötte a kiskutyát a leomló vakolat, félnek a lakók

Életveszélyessé váltak az Illés utca 20 szám alatti önkormányzati lakások. Egy lebontott épület miatt vizesedik az egész ház fala, mindenkinél megjelent a penész, a leomló vakolat pár napja agyonütött egy kiskutyát.

Ezt a kiskutyát ütötte agyon a leomló vakolat a főváros VIII. kerületében található Illés utca 20. szám alatt (Fotó: Máté Krisztián / Ripost)

„Félünk a saját lakásunkban, nem merünk aludni” – mondta a ripost7-nek Borbála„Május 7-én hajnalban leszakadt a plafon, agyonütötte Sütit, a kiskutyánkat. Szerencse, hogy akkor pont nem voltunk a lakásban. Hatalmas darabok estek le a falról.”

Fotó: Ripost olvasói fotó

„Nem ez volt az első ilyen eset, a házban már a harmadik lakásban szakadt le a plafon. Az önkormányzat tavaly lebontatta a szomszéd házat, azóta vizesednek, penészednek azok a lakások, amikkel korábban közös volt a fal” – magyarázza a földszinten lakó asszony. A lakók többször panaszt tettek az önkormányzatnál a penész és a vizesedés miatt, de állításuk szerint nem történt semmi.

 

Fotó: Ripost olvasói fotó

Mindenki ezt olvassa most!

„17 éve élünk ebben az önkormányzati lakásban, eddig soha nem történt hasonló” – erősíti meg az egyik emeleti lakó, Várdi Mariann„Vizesednek, penészednek a falak, mire annyi volt a polgármesteri hivatal válasza, hogy nem szellőztetünk eleget. Ez nem állapot, ami itt van!”

A földszinti lakókra álmukban potyogott a vakolat

„Aludtunk és arra ébredtünk, hogy ránk hull a vakolat a plafonról. Borzasztó, nem kívánom senkinek! A férjem enyhébb agyrázkódást kapott” – számolt be a ripost7-nek egy érintett. A lakók fel vannak háborodva azon, ahogyan kezelik a problémájukat.

Megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, hogy fordulhat elő ilyen, ahol azt a választ kaptuk: a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. intézkedett, leverte a vakolatot.

Ellepték a hajléktalanok a tereket

Elképesztő állapotok uralkodnak például a II. János Pál Pápa téren és környékén, még kikerülni sem lehet a hajléktalanokat, lakik egy csapat a tér minden sarkában. A rovarhotel mellett bekuckóztak a padra, ágyat vetettek maguknak. Sok kapualjba, üresen álló épületbe is beköltöztek, a helyiek legnagyobb bosszúságára, és már keresztül se mernek menni a téren.

„Az előző vezetés eredményesen felszámolta a parkban alvást, Kocsis Máté idejében elég volt a polgárőrnek szólni és intézkedett. Most? Mintha szelektív lenne a látásuk!” – méltatlankodott a ripost7-nek a tér sarkán lakó hölgy. „A házak falát mosdónak használják, köpködnek, ami a járvány miatt különösen aggasztó. Ha szóvá tesszük, azt kapjuk, hogy nekik is vannak emberi jogaik. De mi lesz a mi jogainkkal, az itt lakókéval?” – kérdi felháborodva.

A II. János Pál Pápa téren elviselhetetlen a hajléktalan helyzet (Fotó: Keller Mátyás / Ripost)

Mindenki ezt olvassa most!

A polgármester megszüntette az ingyenes wifit

2017-ben az akkor Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület döntése értelmében Józsefváros közterein ingyenes wifit építettek ki, a lakosokkal közösen kiválasztva a megfelelő helyszíneket. Ez 2021 februárig működött, akkor Pikó András egy tollvonással megszüntette, takarékosságra hivatkozva, holott pont az ellenkezőjét ígérte: „Fejlesztjük az ingyenes kültéri wifi-hálózatot a kerületben, elsősorban a forgalmasabb csomópontokra koncentrálva” – állt a programjában.

Visszatértek a kerületbe a narkósok

Megint tele van drogosokkal az utca Józsefvárosban, eldobálják a fecskendőket. A Losonci téren például egy régi virágtartóban szétszórva találtak ilyeneket a lakók.

 

Fotó: City Magazin

 

A teret sok kisgyerekes és kutyás is használja. A problémának annak idején, 2013-ban Kocsis Máté vetett véget, amikor felmondta a kerület 2010-ben megkötött tűcsereprogramját. Pikó András viszont itt, a belváros kellős közepén, a Teleki téren akar drogambulanciát nyitni, ami ellen a lakosok tiltakoznak. A lakossági felháborodás nyomán az intézmény működtetésére vállalkozó református misszió elállt a tervtől, de Pikó nem: a kerület más pontján akar helyet adni a drogosoknak.

 

Drogosok a VIII. kerületben (Fotó: Móricz István / Bors)

Mindenki ezt olvassa most!

 

Fontos intézményeket záratott be

A Vállalkozásfejlesztési Központ, a páratlan gyűjteménnyel rendelkező Zászlómúzeum és a Józsefvárosi Galéria is bezárásra kényszerült Pikó András döntése nyomán, aki pénzhiányra hivatkozik. Pedig Józsefváros minden eddiginél több pénzzel gazdálkodik: míg a korábbi években átlagosan 24 milliárdos költségvetése volt a kerületnek, idén 28 milliárd forint áll Pikó rendelkezésére. Mire kell a pénz, ha a kerület lakosaira nem jut?

Veszélyben a gyerekek táboroztatása

Pikónak csak annyi lett volna a dolga, hogy a Fidesz-KDNP vezetése alatt elkezdett táborfelújítást befejezze. Nem tette meg és a támogatás tavaly december végén lejárt. Józsefváros újra megkapja az 1,7 milliárdos támogatást a felújításra, de közben kiderült, hová tehették a pénzt: a kerület káptalanfüredi strandja vitorláshajókkal van tele. A fideszes kerületi képviselők úgy vélik, ezért nem lett semmi a tábor befejeztéből.

Leépítette a cigányzenekart

Két lépcsőben közel 50 cigánymuzsikus támogatását vonta meg Pikó.

 

Fotó: Ripost

Mindenki ezt olvassa most!

Ezzel nemcsak a kerület kulturális életét csorbította, több család megélhetését is veszélybe sodorta a járvány idején, amikor fellépésekből se számíthattak bevételre a zenészek. A választások előtt támogatást ígért nekik.

Megszületett a kerületben az új átok: támogasson téged a Pikó!

ripost

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

36-38 C-fok egész héten, kiadták a riasztást.. – Figyelem! Aki lát olyan autót, ahol kisgyermeket vagy állatot hagytak a bezárt járműben, azonnal hívja a...

Napról napra melegebb lesz Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban, a gomolyfelhőkből csak néhol keleten fordulhat elő gyenge zápor, esetleg...

Biden: Nem jöttek be Putyin számításai, a Nyugat „megerősödve” kerül ki a háborúból!

Az Egyesült Államok elnöke szerint Oroszországnak nem sikerült megosztani a NATO-t és a G7 csoportot. Nem vált be Vlagyimir...

Kálmán Olga: Ez egy törvénytelen kormány, amely megszállta Magyarországot, felszámolta a köztársaságot és tönkretette a hazát

A DK szóvivője szerint Kövér László egyenként bünteti végig a DK képviselőit. A Demokratikus Koalíció nevében közleményt adott ki...

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...