16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeÉletmódÉletmód hírekJövő év elején érkezhet a BKK időalapú jegye.. - Szólj hozzá!

Jövő év elején érkezhet a BKK időalapú jegye.. – Szólj hozzá!

Még október közepén indított szavazást saját közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), melyben arra voltak kíváncsiak, hogy az utasok milyen összvonalas, időalapú mobiljegyet szeretnének.

Az opciók 30, 60 vagy 90 perces jegyek voltak.

Az erről szóló szavazáson közel négyezren voksoltak. A legtöbben, a válaszadók fele 60 perces jegyet szeretne, 30 százalék választotta a 90 percest, 20 százalék pedig a 30 percest.

Az időalapú jegy lényege, hogy az utas bármennyit utazhat az időegység alatt. A BKK korábban azt írta, hogy így nem kellene minden átszálláskor új jegyet érvényesíteni, elég lenne csak arra figyelni, hogy az utas még az utazás előtt váltsa meg a megfelelő időtartamra szóló jegyet.

A Telex megkereste a céget, hogy mit szűrtek le a szavazásból, valamint hogy mikor és milyen időalapú jegy bevezetése várható. A BKK válaszában közölte: előreláthatóan a jövő év, vagyis 2022 elején érkezhetnek az első időalapú mobiljegyek. Viszont azt még nem tudják, hogy milyen lesz, ugyanis még folyamatban van a pontos termékkoncepció részleteinek kidolgozása, és dolgoznak a megvalósításán.

Tarlós István korábbi főpolgármester és Pintér Sándor belügyminiszter még 2019 áprilisában írt alá megállapodást, amely szerint e-személyivel, hallgatói kártyával, valamint utazási kártyával már 2020 végén lehetett volna időalapú jegyet venni.

index, telex

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem