6.5 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Jónak lenni jó: már 14 millió forint felett az adományok összege

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már 14 millió forintnál is több gyűlt össze a friss adatok szerint a Jónak lenni jó kampányban; ebben a 1350-es telefonon beérkező hívások, és az ismert emberekhez kötődő tárgyakért felajánlott összeg is benne van – napról-napra egyre több különleges tárgyra lehet licitálni.

A 30 évvel ezelőtt elhunyt világhírű bűvész, Rodolfó relikviája is megvásárolható lesz a Jónak Lenni jó adománygyűjtési akcióban. „A kollégák találtak egy olyan mikrofont a raktárunkban, amelyet Rodolfó használt Fővárosi Nagycirkusz megnyitóján 1971-ben. Ez egy nagyon különleges értékű tárgy, amit az intézmény ajándékaként fogunk felajánlani, és nagyon bízunk benne, hogy jó sok pénzt fizet majd érte valaki, hogy aztán az összeg a Máltai Szeretetszolgálathoz kerülhessen” – nyilatkozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

Rodolfó bűvész szórakoztatja a meghívottakat az úttörők karácsonyi ünnepségén az Országházban 1959. december 25-én – képünk illusztráció (MTI Fotó: Friedmann Endre)

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó egy szablyát ajánlott fel: a fegyvert a 80. születésnapjára kapta és összesen kettő készült belőle. „Erről azt kell tudni, hogy Bem József honvédtábornok fegyverének a másolata, aki 1848-ban a sikeres erdélyi hadjáratát ezzel a fegyverrel vívta meg” – mondta el Király Levente, a kiemelt projektek főszerkesztőségének szerkesztője. Az adománygyűjtő akció résztvevői megvásárolhatják Eperjes Károly egyik díját is, amelyet 1985-ben a chichagoi filmfesztiválon nyert – az elimerést az Uramisten című filmben nyújtott alakításáért kapta.

Mocsai Lajos az M1 Ma Reggel című műsorában jelentette be, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai lemondanak egy napi étkezési hozzájárulásuk feléről, illetve felajánlanak egy aláírásokkal teli labdát és egy mezt is. „Ahol a felajánlásunk felhasználásra kerül, abba a tevékenységbe még egyszer aktívan részt veszünk és duplikálni fogjuk a felajánlás értékeit” – emelte ki Mocsai Lajos, a NEKA tudományos és szakmai főigazgatója; a Médiaklikk oldalán folyamatosan bővül megvásárolható tárgyak listája.

Az Jónak lenni jó egész napos műsorfolyam december 17-én lesz a Dunán: a felajánlásokat a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni, illetve addig is lehet tárcsázni a 1350-es számot, hívásonként ugyanis 250 forintot kapnak a kedvezményezettek – az adománygyűjtés teljes bevételét a Máltai Szeretetszolgálat kapja.

Forrás:  hirado.hu / M1
Képek: MédiaKlikk, hirado.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...