25.1 C
Budapest
2023. szeptember. 29. péntek

Jogosítványhosszabbítás: megszólalt a 89 éves Bodrogi Gyula

Dátum:

Megosztás:

Az Európai Unió tervei szerint 70 év felett maximum 5 éves időközönként alkalmassági vizsgálaton kellene részt venni, ami nem csak orvosi vizsgálatból állna, hanem KRESZ-tesztből is.

Az Európai Unió szigorítaná az idősek jogosítványhosszabbításának feltételeit.

Ezzel kapcsolatban írtunk legutóbb, hogy a közlekedésbiztonsági szakértő szerint a jelenlegi szabályozással nincs különösebb baj, az orvosi vizsgálatok rendszerét szigorítaná meg, hiszen nem az a döntő, hány éves a sofőr, hanem hogy milyen az egészségi állapota.

A legfrissebb hírek itt!

A napokban 89. születésnapját ünneplő Bodrogi Gyula nemrég az RTL Fókusz című műsorában nyilatkozott, a Nemzet színésze szerint a vezetés egyfajta tréning: „Az egy olyan koncentrálás, ha valaki komolyan csinálja… Mert ha valaki link, rögtön megy az árokba. De

ha komolyan csinálja, és megpróbál nemcsak maga helyett gondolkodni, hanem még másik két autó helyett, akkor is lehet baj, de akkor elkerülhető sok-sok szerencsétlenség.

És ez különben vonatkozik az életre is.”

Minden közúti forgalomban résztvevőnek rendszeresen és mindenekelőtt önkritikusan meg kell kérdőjeleznie saját vezetési képességeit – mondta el a német autóklub (ADAC) közlekedési elnöke hozzátéve, hogy nem akarnak társadalmi konfliktust gerjeszteni, de tény, hogy rengeteg szépkorú sofőr nem gyakorol önkritikát és rosszul méri fel képességeit.

Korábban az ADAC elnöke is elmondta az uniós javaslat ebben a formában nem gondol a valós helyzetekre. Hozzátette, véleményük szerint pont, hogy az idősebb autósokra jellemző a helyzethez igazodó vezetési stílus és az előrelátó vezetés, kerülik a kockázatos manővereket.

Nyitókép: Facebook

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

How to see the Harvest Moon, the final supermoon of 2023, rise this weekend

The famous Harvest Moon — the final supermoon of 2023 — will be the first full moon of...

Erősemberek: Kontás Csaba élete első világbajnokságán bizonyított

A 14. helyet szerezte meg élete első világbajnokságán az U105 kilogrammban versenyző komáromi erősember, Kontás Csaba. A sportoló...

Szeptember 29. – A Szív világnapja

Tegyen azért, hogy megóvja szíve egészségét! A szívünknek is szüksége van a törődésre és a szeretetre. Ezért ugyanúgy ahogy...

Hizlalnak-e a sós nassolnivalók?

A legtöbb esetben értékes alapanyagokból készülnek a legkedveltebb nasik Budapest, 2023. szeptember 29.  – A sós nassolnivalókat előszeretettel fogyasztják...