10 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Joe Biden nem képes kezelni az orosz–ukrán válságot az amerikaiak többsége szerint

Dátum:

Megosztás:

Miközben Joe Biden a NATO-szövetségesekkel egyeztetett az Ukrajna elleni orosz háborúra adandó válaszról, egy friss washingtoni felmérés arról tanúskodott, hogy az amerikaiak többsége nem elégedett az elnök fellépésével.

Az AP amerikai hírügynökség által nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból egyértelműen kitűnt, hogy az Egyesült Államokban egyre nagyobb az aggodalom Oroszország miatt. A megkérdezettek többsége pedig azon a véleményen volt, hogy a jelenlegi háborús helyzetben nagyobb amerikai nemzetközi szerepvállalásra van szükség.

Mindezzel párhuzamosan azonban nem növekedett Joe Biden elnök támogatottsága. Az AP szerint kevesebben voltak azon a véleményen, hogy az elnök képes kezelni a válságot. A többség a felmérés szerint azt vallotta, hogy

Biden nem rendelkezik a szükséges keménységgel Oroszországgal szemben.

A hírügynökség állal közölt adatok szerint csak az amerikaiak 43 százaléka támogatja Bident, és ugyancsak 43 százalék ért egyet azzal, ahogy az elnök az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokat kezeli.

Elemzők szerint az adatok alig különböznek annak a felmérésnek az adataitól, amelyet az AP néhány nappal a február 24-én indított orosz invázió előtt végzett.

A felmérés szerint az elnök saját pártjában, a Demokrata Pártban is megoszlanak a vélemények arról, hogy Biden elég kemény-e Oroszországgal szemben. Mindössze 53 százalékuk vallja azt, hogy az elnök megfelelő határozottsággal lép fel Vlagyimirt Putyinnal szemben.

A Politico brüsszeli jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a novemberi félidős választások előtt Bident sürgeti az idő. Miközben a NATO csúcsértekezletén való részvétele lehetőséget jelentett számára arra, hogy a diplomácia terén pontokat szerezzen, egyértelművé vált az is, hogy a Nyugat fellépése Putyinnal szemben korlátokba ütközik. Erre utal az Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozásának elvetése, továbbá annak elutasítása, hogy általános importstopot léptessenek életbe az orosz energiaforrásokra.

Nyitókép: MTI/AP/Thibault Camus
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

[email protected]ódj meg, Elon Musk – a milliárdos kiakasztotta az ukránokat!

Teljesen kiakadtak az ukránok Elon Musk legutóbbi nyilatkozata kapcsán, amelyben az orosz-ukrán háború lehetséges végkimenetelét latolgatja. Ő úgy véli: –...

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...