18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Jobb ha tudsz róla! Ha nyilvántartott adótartozásod van, akár egy közúti ellenőrzés kapcsán is, lefoglalható az autód, ha a te neveden van, és nem tartozik a mentes tárgyaid közé!

Dátum:

Megosztás:

Egymilliárdos bevételt hozott eddig az adóhivatalnak az idén bevezetett új eszköze, az azonnali foglalás. Ugyanis már egy közúti ellenőrzés során is lefoglalhatják az autót és az árut is bármilyen lejárt adótartozás fejében, az azt ott helyben azonosítani lehet, és az autód nem tartozik a mentes tárgyaid közé, a végrehajtás szempontjából.. részletek..

A lefoglalási eljárásra eljárásra az adóhivatalról szóló törvény ad felhatalmazást. Hogy működik ez?

Egy közúti ellenőrzés kapcsán ugyan elég nehéz ezt elképzelni, de a hatóságoknak felhatalmazásuk van arra, hogy nyilvántartott adótartozás fejében, szigorúan tiszta tényállás mellett, akár az autódat is lefoglalják. Ennek megértéséhez, olvasd el kérlek az alábbi hivatkozásokat!


Jobb ha a hatósággal szembeni tartozásodat rendezed, mert kellemetlen meglepetés érhet!

Itt megnézheted, hogy milyen precedensek vannak nyilvántartott adótartozások NAV általi azonnali foglalásra

Vannak azonban mentes vagyontárgyak is, amelyek nélkül az élet nem mehet tovább, és azokat még akkor sem lehet lefoglalni, ha az adós ehhez netán hozzájárulna!

A végrehajtási eljárás speciális szabályairól itt tájékozódhatsz! Hirmagazin.eu

 

legjavapro nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Itt vannak Bódi Sylvi meztelen képei – fotók (18+)

Bódi Sylvi 2002-ben, majd nyolc éve, 2014 októberében állt a Playboy kamerái elé. Mutatjuk a fotóit - írja az...

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...