21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekGazdaságJó hírt kaptak a magyar autósok: zuhanásnak indulnak a benzinárak

Jó hírt kaptak a magyar autósok: zuhanásnak indulnak a benzinárak

Eláruljuk, mikortól csökken a benzin ára a kutakon.

Nincs megállás! Mint írtuk, a múlt héten megindult lefelé a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami a benzinkutakon is érvényesítésre került.
Ennek köszönhetően, már múlt hét péntektől 15 forinttal olcsóbba került a benzin, még a gázolajért 25 forinttal kértek kevesebbet.
20220527 Benzinkút tankolás árstop riport          Budapest    Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol
Képünk illusztráció/ Fotó: Mate Krisztian

Ám jelenleg nagyon úgy fest, hogy zuhanásnak indulnak a hazai üzemanyagárak. A holtankoljak.hu oldala szerint február 8-től, vagyis szerdától ismét csökkenés várható.

Mint írják, a benzin esetében bruttó 10 forinttal csökken a nagykereskedelmi ár szerdától, míg a gázolajért a kutak bruttó 25 forinttal fizetnek kevesebbet a nagykereskedőjüknek. Várhatóan ez a csökkentés a kiskereskedelmi árakban is megjelenik.

Ennek köszönhetően szerdától az alábbi átlagárakra számíthatunk a kutakon:

  • 95-ös benzin: 612 Ft/liter
  • Gázolaj: 643 Ft/liter

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work