26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Jó hír a nyugdíjas munkavállalóknak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több, a nyugdíjasok foglalkoztatást ösztönző változtatás lép életbe jövőre.

Jövőre a nyugdíjasok foglalkoztatása 21 százalékkal olcsóbb lesz a munkaadók szempontjából, ráadásul a nyugdíjas munkavállalók nettó jövedelme emelkedni fog – mondta az InfoRádió kérdésére a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. gazdasági tanácsadója. Kissné Horváth Marianna hangsúlyozta: az új szabályozás csak a munka törvénykönyve szerinti munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkavállalókra vonatkozik.

Mint mondta: 2019. január 1-től a saját jogú nyugdíjasnak minősülő munkavállalók kikerülnek a biztosítottak köréből. Ennek következtében a munkaviszonyban álló nyugdíjas munkavállalók munkabéréből csak 15% személyi jövedelemadót kell levonni.

Miután 2018-ban a munkabérüket a személyi jövedelemadó mellett 10% nyugdíjjárulék és 4% egészségbiztosítási járulék is terheli, így

2019. január 1-től a nyugdíjas munkavállalók nettó jövedelme 14 százalékkal nő.

Kissné Horváth Marianna kiemelte: a nyugdíj mellett munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók munkabére után a munkáltatót sem terheli 2019. január 1-től a 19,5% szociális hozzájárulási adó és a 1,5% szakképzési hozzájárulás.

A nők negyven éves jogosultsági idejével nyugdíjban részesülők számára is előnyös a változás – mondta a Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Zrt. gazdasági tanácsadója. Ha a nyugdíj mellett munkaviszonyban állnak, a munkabérük nem fog beleszámítani keresetkorlátba, miután a munkaviszonyuk alapján nem lesznek biztosítottak.

2019. január 1-ig nők negyven évével nyugdíjban részesülőknek, mindaddig, amíg nem érik el a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, keresetkorlátja van. Ha a nyugdíj melletti biztosítási jogviszonyban elért jövedelmük eléri a minimálbér tizennyolcszorosát, a keretösszeg elérését követő hónap első napjától december 31-ig nyugdíjuk folyósítását szüneteltetik.

Nyitókép: Pixabay
Forrás: infostart

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook