4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Jézus feltámadása örökre megváltoztatta az ember életét – hangsúlyozták az egyházi vezetők

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Itthon ünnepi szentmiséken és istentiszteleteken emlékeztek meg vasárnap Jézus feltámadásáról. Az egyházi vezetők beszédeikben azt hangsúlyozták, hogy Jézus feltámadása örökre megváltoztatta az ember életét.

Bogárdi Szabó István. Kép: polgarportal

A feltámadás nyitja meg az ember számára az örök élet világát – ezt mondta Budapesten a húsvét vasárnapi ünnepi istentiszteleten a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Bogárdi Szabó István úgy fogalmazott: Jézus feltámadásában Isten sok régi ígérete teljesedett be.

„Ebben a beteljesítésben, a feltámadást fölfoghatatlan nagyszerű tényével Isten egy új ígéretet adott mindannyiunkra vonatkozóan: Jézus él, mi is élni fogunk. Ha ő benne vagyunk, mi is föltámadunk és Isten elé állunk majd dicsőségben, mint az örök élet várományosai és részesei” – mondta az Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke.

Az esztergomi Bazilikában Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szent beszédében úgy fogalmazott: a húsvét önvizsgálatra, belső megújulásra, tudatos életre és nyílt tanúságtételre hív. Hozzátette: Krisztus feltámadása új korszakot nyit az emberiség és a világ történetében.

Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapesti főegyházmegye érseke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábbi elnöke, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem prorektora. Kép: lelek.hu

„Ez az az örök béke, amelynek kapuját Krisztus feltámadása tárta fel. Húsvét napja arra szólít, hogy felemeljük tekintetünket ügyes-bajos dolgainkon túlra, mert amit a feltámadás fényében megpillantunk, az nem a saját halálunk végérvényes sötétsége, hanem az örök boldogság távlata az ember számára” – fogalmazott.

Fabiny Tamás evangélikus püspök Budapesten tartott istentiszteletén arról beszélt: a szentháromnapon egyszerre átélve láthatjuk meg a csodát.

„Ez a három szentnap, aki átéli nagypénteket, aki átéli annak drámáját és katarzisát, hogy Jézust megfeszítették és utána átéli nagyszombatnak a döbbent csöndjét, a pokolra szállásnak a nyomorúságát, hogy maga az Isten is a pokolra ment annak érdekében, hogy ne nekünk embereknek kelljen a poklot és a kárhozatot elszenvednünk. Aki átéli a szent napot az képes húsvét csodáját is átélni” – fejtette ki Fabiny Tamás.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke emlékeztetett: Krisztus feltámadása megváltoztatta az ember életét.

Forrás: M1 Híradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...