33.4 C
Budapest
2022. június. 28. kedd

Jakab Péter: Véget vetünk az Orbán-rezsimnek… – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Jakab Péter a csatatér körzetekről: a Jobbik ott nagyon erős, ahol a Fidesz is..

A fiatalok körében 19 százalékkal a legnépszerűbb párt Jobbik, a Fideszt is sikerült megelőzni ebben a korosztályban. Településszerkezetet tekintetében pedig a kisvárosi, falusi környezetben erős a párt – mondta Jakab Péter a Spirit FM Harcosok Klubja műsorában. Azt is elmondta, hogy a Jobbik ott nagyon erős, ahol a Fidesz is, és pontosan ezeken a csatatér körzeteken fog múlni a kormányváltás.

A Jobbik elnöke a Harcosok Klubja vendégeként közölte, hogy szeptemberben elkezdődött egy nagyon fontos sorozat a kormányváltásról, ahol a pártelnökök legalább havonta egyszer találkoznak. Az első szeptemberi pártelnöki találkozón világossá tette, hogy a Jobbik nem minden áron akar egy új kormány részesévé válni, csak abban az esetben, ha a 2022-ben reményeik szerint felálló kormány vállalja, hogy nem csak az Orbán-rendszernek vet véget, hanem kijavítja az elmúlt 30 év hibáit is.

Nemzeti egységkormány

Nemzeti egységkormány – erről Jakab Péter a hvg.hu-n megjelent írásában azt mondta, hogy maguk és az ellenzéki szavazók között már megvalósítottak egy nemzeti egységet, 2022-ben pedig az a cél, hogy ez szélesebb körben is megvalósuljon.
Arra a felvetésre, hogy egyszerre nyújtanának békejobbot az ország azon felének, amely a Fideszre szavaz, egy egyszerre hirdetnek egy szigorú elszámoltatást a Fidesz jelenlegi vezetőivel szemben, Jakab Péter úgy reagált, hogy az embereknek elegük van a gyűlölködésből.

Amikor arról beszél, hogy adómentessé kell tenni a minimálbért, akkor az mind a fideszes, mind az ellenzéki szavazókra vonatkozik. Ennek a rendszernek a hátrányait a fideszes szavazók is érzik, csak ha valaki 10 éven keresztül egy adott politikai közösségre szavaz nehezen ismeri be, hogy tévedett – mondta Jakab. A Jobbik szerint arra kell rávilágítani a Fidesz szavazóinál, hogy nem boszorkányüldözésre készülnek, hanem számukra is egy jobb Magyarországot akarnak építeni.

Korrupció elleni küzdelem

A nemzet egységesítéséből lehet mindent levezetni, ebbe beletartozik az is, hogy nincsen uram-bátyám világ, véget kell vetni a korrupciónak.

“Aki tisztességesen dolgozik, az kapjon tisztességes bért, aki lopott, az pedig kapjon már börtönbüntetést” – válaszolta Jakab.

2022 utáni alapvetésként azt határozta meg, hogy meg kell adni azt, amire az emberek 30 éve várnak. A 2010 előtti korrupciós ügyek feltárása kapcsán megjegyezte, hogy minden párt vállalja, hogy csak olyan képviselőjelöltet indít el egyéni vagy listás helyen, aki nem vett részt korrupciós bűncselekményben. Jakab szerint innentől mindenki érdekelt abban, hogy a múltat tisztába tegyék.

A politikus hangsúlyozta, nem szabad álszentek lenni, a korrupció mindig is létező jelenség volt, csak az nem mindegy, hogy ez a rendszerhiba (2010 előtt azt gondolja, hogy az volt), vagy a rendszer maga a korrupció.

Kormányváltás esetén szeretne különbséget tenni a fideszesek között is – a tisztességesek szavazataira számítanak.

Fidesz kohéziós ereje a pénz és hatalom

Jakab szerint a Fidesz kohéziós ereje a pénz és hatalom, amikor 2022-ben Orbán Viktor ellenzéki képviselő lesz, akkor ez nem repedezni fog, hanem megszűnni. Az önkormányzati választások után azt tapasztalta, hogy nagyobb városokból kistelepülésekre szorult vissza a Fidesz, ennek hatására nekik több “éhes szájat” kellett etetni. Példaként hozta fel, hogy Boldog István képviselőt a saját politikai közösségéből jelentették fel. Szerinte ez a modell nagyban is meg fog történni. Másrészt amikor nem a Fidesz van hatalmon, és a hatóságokat engedik a szakmaiság szabályai szerint, politikai nyomásgyakorlástól mentesen dolgozni, az már önmagában elegendő lehet az elszámoltatáshoz.

Arra a kérdésre, hogy ha Orbán Viktor nem lesz kormányon, akkor nem lesz hatalmon sem, Jakab Péter úgy reagált, hogy meggyőződése, hogy a hatalmi védőháló meg fog szűnni.

Gyurcsány Ferenccel közös listán

Jakab Péter azt gondolja, hogy nem a Gyurcsány Ferenccel való közös listán szereplés volt a “legideálisabb konstrukció”, de a Fidesz így alakította a játékszabályokat. Az önkormányzati választásokból ők azt a tanulságot vonták le, hogy ha két lista van, az több ellenzéki mandátumot jelent. A megyei önkormányzatok esetében ahol az ellenzéki közös listán indult, ott kevesebb mandátumot szerzett, mint ahol több listán indultak.

Másrészt Jakab szerint azért is állt a Fidesznek érdekében a közös lista, mert így tudnak “Gyurcsányozni” – a Fidesznek az a taktikája, hogy mindenképpen a 2010 előtti világra mutogatnak vissza.

A Jobbik elnöke kiemelte, hogy ezzel szemben jelenleg 6 párt szövetségéről van szó, amelyben Gyurcsány Ferenc egy, és Jakab Péter is egy.

Örül a hatpárti koalíciónak, mert ez garanciája lesz a jobb működésnek, ugyanis garantált a visszacsatolás. Ez szerinte teljesen hiányzik az Orbán-rendszerből.
Gyurcsány Ferenc a Harcosok Klubja szeptemberi adásában azt mondta, hogy a mostani ellenzéki pártvezetők között céljaikat tekintve sokkal több a közös, mint annak idején az általa vezetett MSZP-SZDSZ kormányban volt. Jakab erre úgy reagált, hogy ő félt attól, hogy nem lesz ekkora összhang, nem véletlen ugyanis, hogy 2018-ban ment mindenki a saját feje után.

Hol vannak a Jobbik szavazók?

2018-19 a Jobbik történetének legnehezebb időszaka volt, amikor egy 20 százalékos pártból 6 százalékra zsugorodtak, de most a DK után a második legnagyobb ellenzéki pártnak méri őket a Závecz Research.

Jakab szerint a hullámvölgy abból adódott, hogy a Jobbik 2018-ben csodát ígért azzal, hogy egyedül képesek lesznek leváltani az Orbán-kormányt. De miután ez a csoda nem következett be, az erre szavazók megbüntették az ezt ígérő politikai közösséget.
Ezt követően meghirdettek egy olyan politikát, amiben az a fontos, hogy ki tartja magyarnak magát, a nemzet részének, és őket akarják képviselni, nem baloldali alapon, hanem keresztény-szociális alapon.

A mostani Jobbik bázisa a biztos szavazók 12 százalékából áll, ha lehet hinni a méréseknek – Jakab szerint sikerült új választókat bevonni, a mérések alapján leginkább a szakmunkás végzettségűek, érettségizettek azok, akik a legnagyobb számba szavaznak a Jobbikra.

A fiatalok körében 19 százalékkal ők a legnépszerűbb párt, a Fideszt is sikerült megelőzni ebben a korosztályban. Településszerkezetet tekintetében pedig a kisvárosi, falusi környezetben erős a Jobbik – Jakab hozzátette, hogy ez a legnehezebb terep.

A Jobbik ott nagyon erős, ahol a Fidesz is, és pontosan ezeken a csatatér körzeteken fog múlni a kormányváltás- vélekedett a Jobbik elnöke.

Azt látja, hogy az ellenzék Budapesten masszív, Karácsony Gergely tartja a gyeplőt a kézben. Vidéken viszont hatalmas küzdelem lesz a Fidesszel, viszont azt gondolja, hogy a Jobbik nem csak népszerűségben, hanem aktivista hálózatában is felkészült arra, hogy ezeket a csatatér körzeteket sikeresen tudja bevenni 2022-ben.

A miniszterelnök-jelölti előválasztáson Jakab szerint habitusbeli különbségek lesznek, ki kit megszólítani a választók közül. Készül egy közös kormányprogram, amit a hat párt konszenzussal alkot meg. Akárki lesz a miniszterelnök, kötött pályán fog mozogni.
“Mondhatom én azt, hogy bevezetem az eurót, mert nekem egy pártelnökként ez tetszik, de hitelesen csak akkor tudom képviselni, ha ez a közös kormányprogramban lefektetésre kerül” – mondta Fekete-Győr András programjára utalja Jakab Péter.

Arra kérdésre, hogy bevezetné-e az eurót azt mondta, hogy amikor az Unióhoz csatlakoztunk erre is kötelezettséget vállaltunk, de ésszerű határidőn belül és társadalmi vitával lehet erről csak beszélni. Azt is leszögezte, hogy az euró bevezetése nem a gazdasági felzárkózás előfeltétele, hanem az eredménye.

atv

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Leomlott egy felújítás alatt álló ház teteje Budapesten, többen lezuhanhattak, gyalogosok lehetnek a romok alatt – fotók

A Jókai tér és az Aradi utca kereszteződésénél leomlott egy felújítás alatt álló ház teteje: feltehetően munkások zuhantak...

Baleset az M7-esen, torlódásra kell számítani

Baleset az M7-esen, a Bp-felé vezető oldalon, a 84-es km-szelvénynél, torlódásra, dugóra kell számítani! Nyitókép: Illusztráció Hirmagazin.eu

Klímaadó jöhet egyes lakóházaink után Brüsszel tervei szerint

„Nagy nap ez a mai az éghajlat számára. Négyszer nagyobb mennyiségű üvegházhatású gázzal kevesebbet fogunk évente kibocsátani, mint...

Új határvédelmi szervezet felállítását jelentette be Orbán Viktor – videó

Nagyon sok munka vár ránk – mondta a migrációról Orbán Viktor a parlamentben hétfő délután. Pintér Sándor belügyminiszter...