11.1 C
Budapest
2022. október. 6. csütörtök

Jakab Péter bejelentette: elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Jakab Péter Facebookon közzétett évértékelő beszédében vetett véget a találgatásoknak, és bejelentette, hogy ringbe száll az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért.

Jakab Pétert egy éve ilyenkor választották meg a Jobbik elnökének / Fotó: MTI Kovács Attila

Jakab Pétert egy éve ilyenkor választották meg a Jobbik elnökének / Fotó: MTI Kovács Attila

Jakab Pétert tavaly ezen a napon választották meg a Jobbik elnökének, ez adta az apropót arra, hogy ma értékelje a 2020-as évet.

Mint mondta, 6 százalékos pártból 14 százalékos párt lett a Jobbik, sőt, a fiatalok körében már a Fidesznél is népszerűbbek. Szerinte ugyanakkor pokoli nehéz éven vagyunk túl a vírus és a mögötte loholó gazdasági válság miatt, ám “ez az esztendő nyilvánvalóvá tette lehet, számítani a magyar emberekre”. Példaként külön kiemelte az egészségügyi dolgozókat, tanárokat, szülőket és a nyugdíjasokat.

– A parlamentben a 133 leggyávább magyar megmutatta, milyen az, amikor egy kormány nem tesz semmit a bajban – szúrt oda a kétharmadnak a pártelnök, aki szerint míg máshol a dolgozók bérének akár 80 százalékát is átvállalták, hogy mentsék a menthetőt, addig “a magyar kormány nem csinált mást, mint jachtozott, szórakozott, sorosozott”.

– Majd amikor tenni is kellett volna valamit, azt mondták, annyi ember ment már tönkre, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni – fogalmazott.

Jakab a kormány szemére vetette a választójogi törvény módosítását, “Európa megzsarolását”, az önkormányzatoktól való forrásmegvonást. Utóbbit többször is emlegette, illetve utalást tett Demeter Szilárd, Kaleta Gábor és Szájer József botrányára is. Arra, hogy a Fidesz beleírta az alaptörvénybe “az anya nő, az apa férfi” gondolatot, egy félmosollyal úgy reagált: “Meg akarták állítani Brüsszelt, végül Brüsszel volt az, aki felállította őket. Így járnak az álszentek. Mindenki változik.”

A pártelnök szerint az országnak összefogásra, szolidaritásra van szüksége.

– Ma Magyarország legszélsőségesebb, leggyűlölködőbb, legkirekesztőbb pártja a Fidesz. Tudom, tudom, egykoron a Jobbikban is voltak ilyenek. Ők ma már a Fideszt segítik. Mert a világ már csak ilyen, mindenki változik. Van, aki jó irányba, van, aki rossz irányba – vélekedett.

Orbán Viktor megjegyzésére, miszerint a Jobbik ma már Ballik, Jakab úgy reagált: “Értem én, a szélsőjobbról nézve minden baloldalinak tűnik, a jobbközép is.”

Szerinte a Jobbik az alacsony keresetű dolgozókat, a szegényeket és az elesetteket képviseli, ami nem baloldali, hanem keresztényi érték.

– Igen, mi Jobbikosok változtunk, sokat változtunk, és erre büszke vagyok.

Ez a változás tette lehetővé az ellenzéki összefogást, ami lehetővé teszi a kormányváltást – terelte át a szót 2022-re Jakab, aki szerint a Jobbik nélkül “hiányozna az összefogás jobb lába”.

Ígéreteik között szerepel, hogy véget vetnek az urambátyám rendszernek, a megosztottságnak, a magyar dolgozók “olcsóságának”. Megerősítette a már korábban is hangoztatott dátumot: idén megtartják országszerte az előválasztásokat, legkésőbb október 23-án pedig egy színpadon fog állni az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és a 106 egyéni választókerület jelöltje is.

– Lesznek .. kemény küzdelmek, parázs viták, de nap végén nem egymást kell legyőznünk, hanem a Fideszt – üzent Jakab, majd bejelentette, vállalja a megmérettetést a miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

– Ha a nap végén mást kell támogatnom, úgy a nemzetért azt is megteszem – szögezte le beszéde végén a pártelnök.

 

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis connections: A közel 500 db filmből vélhetően lesz pár film, amit még soha nem láttál – videó (2.)

Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégén 2-2 db-ot! Akkor nézed meg, amikor kedved tartja! Jó...

Barátnőmtől lestem el az alapos zuhanypucolás titkát! Próbáld ki te is, nem fogsz csalódni – videó

Ezzel az egyszerű módszerrel jelentősen felgyorsítható a folyamat Kacie Stephens ausztrál takarítónő a Tiktokon mutatja be követőinek a tisztítás...

Pentagon: Ukrajna képes megtámadni a Krímet amerikai fegyverekkel

Laura Cooper a HIMARS rakétavető rendszerekre hivatkozik. Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az Ukrajnába szállított HIMARS rakétavető rendszer...

Pénzbüntetést kapott Krím szépe, amiért egy ukrán dalt énekelt az Instagramon

A videóban szerepelt a barátnője is, őt tíz nap elzárással büntették. A bíróság szerint az idei Krím-szépe lejáratta az...