16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekJakab Péter a Nemzeti Ünnepen: ..."ez az ország a szegénység és a...

Jakab Péter a Nemzeti Ünnepen: …”ez az ország a szegénység és a félelem útjáról végre rátaláljon a szabadság és a jólét útjára.”- videó

Politikusaink így ünnepeltek..

Fotó: Zsolnai PéterFotó: Zsolnai Péter
A magyar államalapítás és Szent István ünnepén természetesen hazánk vezető politikusai is igyekeztek magukhoz ragadni a szót, legalábbis közösségi oldalaikon.
A paletta igencsak változatosra sikeredett, bár talán kissé meglepő módon (vagy épp kevésbé meglepő) módon két vezető ellenzéki honatya is hasonló tartalmú üzenetet posztolt augusztus 20-án.

Mindenki ezt olvassa most!

Orbán Viktor miniszterelnök az államalapítás ünnepén az új kenyérről és annak talán nem a legszakszerűbb felvágásáról tett közzé képet közösségi oldalán. Az új kenyér megünneplése után pedig a kormányfő a Magyar Szent István Rend átadására ment, ahol Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas és Széchenyi-díjas orvos, farmakológus illetve Lovász László Abel-díjas, Széchenyi-nagydíjas és állami díjas matematikus vett át kitüntetést Áder János köztársasági elnöktől.

Karácsony Gergely egy hosszabb bejegyzésben szögezte le, hogy Magyarországnak Európában a helye és Magyarország Európában is fog maradni. Közösségi oldalán azt írta, egy éve ilyenkor kezdtük el feldolgozni a mögöttünk hagyott hónapok szorongását, nehézségeit, fájdalmát, és azt hittük, hamarosan túl leszünk a nehezén, illetve életünk visszatér megszokott kerékvágásba.

Mindenki ezt olvassa most!

– Akkor még nem tudtuk, hogy a korábbinál is nehezebb időszak vár ránk. Szeretteink elvesztése, a százezrek életét megváltoztató gazdasági válság és a fejünk fölött egyre csak gyűlő, embertelenséggel és megosztottsággal telített felhők elhozták az igényt a változásra. Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség – írta Budapest főpolgármestere, aki szerint az állam működésének célja és értelme nem lehet más, mint egy emberségesebb és méltányosabb ország megteremtése.

Az erőszakos kevesek uralma kettészakította az országot, noha az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csak együttműködésre és együttérzésre.

A miniszterelnök-jelölt szerint az állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen, hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben. A politikus úgy véli, előbb-utóbb mindenki sorra kerül: a menekültek, a romák, a hajléktalanok, a biciklisták, a civilek, az egyetemisták, a melegek és a norvégok után egyszer majd te is.

„A mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely megadja minden polgárának a jogbiztonságot, a közbiztonságot és az emberhez méltó élet lehetőségét is.”

Karácsony azt írja, hogy amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került. A politikus szerint nem az országnak kell távoznia az EU-ból, hanem az országot Európából kivezetni akaróknak a hatalomból.

– Egy emberséges, igazságos és demokratikus országhoz el kell távolítani minden akadályt, ami az emberség, az igazságosság és a demokrácia útjában áll. Hogy Magyarország is fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen. Boldog születésnapot, Magyarország! – zárta sorait.

Jakab Péter ünnepi bejegyzését azzal a kérdéssel kezdte, hogy „Ha Szent István kikerülne a Fidesz óriásplakátjaira, vajon milyen hangulatjelet tenne mellé a kormány? Merthogy a Fidesz megtagadott mindent, amit István képviselt.”

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebookon megosztott beszédében egyetértve Karácsonnyal azt mondta, össszefogásra, új államalapításra van szükség, és az új nemzeti egység éppen az ellenzék összefogásával született meg.

Konzervatívak és liberálisok, jobboldaliak és baloldaliak, vidékiek és fővárosiak együtt küzdünk azért, hogy ez az ország a szegénység és a félelem útjáról végre rátaláljon a szabadság és a jólét útjára.

A Jobbik elnöke Orbán Viktorra utalva úgy fogalmazott, a Budai vár mai ura megtagadta mindazt, amit Szent István képviselt, hiszen a király ezer éve a Nyugatot és Európát választotta, államot alapított, nem alapítványokat, egyházat szervezett, nem maffiát. A Jakab azt ígérte, kormányra kerülve Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, és új korrupcióellenes hivatalt hoznak létre, ezáltal pedig bűn többé nem maradhat büntetlenül, és 2022-től ez lesz az új nemzeti minimum.

Dobrev Klára Facebook-oldalán azt írta, augusztus 20-án a legnagyobb magyar államférfira emlékezünk és Szent István világosan tudta, hogy a nemzet sikerének az a záloga, ha a Nyugathoz tartozik.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje ezekben a napokban nem könnyű ünnepelni, mert „Magyarország vezetői Szent István intelmeivel szemben vezetik az országot. A kormánypárt szócsövei naponként eresztik a levegőbe bűnös és ostoba gondolataikat arról, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból.”

– Szent István keményen, néha véres eszközökkel győzte le azokat, akik vele szemben a magyarság veszte mellett politizáltak. A mai utódoknak elegendő, ha a szavazófülkében védik meg az ország jövőjét, uniós tagságát. A tét nagyobb, mint bármikor az elmúlt évtizedben. Orbánt követjük-e a senkiföldjére, vagy Szent Istvánt Európa közepe felé? Orbán vagy Európa? Ez a kérdés, válasszatok! – írta az EP-képviselő.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work