Home Életmód Egészség - betegség Ízületi fájdalmaira és egyéb gyulladásos betegségeire válassza a természetes, növényi alapú segítséget!

Ízületi fájdalmaira és egyéb gyulladásos betegségeire válassza a természetes, növényi alapú segítséget!

kurkuma noveny

Ismerje meg a világ legegészségesebb fűszerét!

A „szuperélelmiszer” jelzőt napjainkban nagyon sok ételre ráaggasztják, ám ha ki kéne választani egyetlen szuperélelmiszert, ami valóban megérdemli az elnevezést, az a kurkuma!

Az aranysárga kurkumát a „fűszerek királynőjének” vagy „India arany fűszerének” is nevezik, ugyanis Indiában, illetve egyéb délkelet-ázsiai régiókban őshonos. De mitől olyan különleges ez a fűszer? Attól, hogy nemcsak ételek ízesítésére használható, hanem a benne található több száz jótékony hatóanyagnak köszönhetően évezredek óta kiemelt helyet foglal el a hagyományos gyógyászatban is.

A kurkuma gyógyászati felhasználása több mint 5000 éves múltra tekint vissza. Gyakorlatilag az egész test egészségére jótékonyan hat, alkalmazzák többek között

 • ízületi panaszokra;
 • máj- és epebántalmakra;
 • emésztési zavarokra, hasnyálmirigy-gyulladásra;
 • a keringés támogatására;
 • az anyagcsere javítására;

és még egy sor egyéb betegség kezelésére.

A kurkuma legfontosabb összetevői a kurkuminoidok, melyek polifenol vegyületek, azaz természetes eredetű növényi hatóanyagok gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal. Ezek közül is kiemelendő egyetlen anyag, mely a kurkuma világossárga színét adja, és egyúttal a legaktívabb összetevő mind közül: ez nem más, mint a kurkumin.

A kurkumin a kurkuma legtöbbet és legalaposabban vizsgált összetevője, amely kizárólag a kurkuma növényben található meg.

A kurkuma tehát minden tekintetben egyedülálló: a nemzetközi szakirodalomban már sok száz tudományos vizsgálat, tanulmány látott napvilágot különleges, egyedinek számító hatásairól.

Tudnia kell azonban, hogy a növény fűszerként történő fogyasztása nem elegendő ahhoz, hogy egészségre gyakorolt kedvező hatásaiból profitálhassunk. Ehhez koncentrált formában szükséges fogyasztani a tömény hatóanyagot.

Kurkumakapszulánk

 50-szeres kurkumakivonatot is tartalmaz!

 • A GreenStore Kurkuma szedésével a pozitív egészségügyi hatások elképesztően széles tárháza egy csapásra elérhetővé válik az Ön számára.Ezek a kedvező hatások csaknem minden emberi szervrendszer számára támogatást nyújtanak.

Most talán azt kérdezi magában:

El lehet ennyi mindent érni egyetlen növénnyel?

A modern orvostudomány is megerősítette, hogy

 IGEN!

„A kurkuma a világ egyik leghasznosabb, legtöbb gyógyhatással rendelkező növénye. Emellett az orvostudomány egyik legtöbbet kutatott gyógynövénye is.”

Chris Kilham, orvosi kutató

Hogyan

 lehetséges ez?

 • A kurkuma két legfontosabb, klinikai kutatásokkal is alátámasztott tulajdonsága, hogy gyulladáscsökkentő és antioxidáns.Lényegében minden, a nyugati világban járványként terjedő betegség gyulladásra vagy sejtkárosodásra (stressz, életmód okozta ún. oxidáció) vezethető vissza. A kurkuma éppen ezért használható nagyon sokoldalúan, ráadásul napról napra egyre több tudományos eredmény lát napvilágot újabb és újabb területeken való felhasználhatóságáról.
 • Kurkuma és az ízületekA kurkuma különösen hatékonynak bizonyul az ízületi gyulladások csökkentésében. Egy 2010-es kutatásban kurkumaalapú étrend-kiegészítőt kapott 100, kopásos térdízületi gyulladásban szenvedő ember. Nemcsak a fájdalom csökkenéséről számoltak be, de könnyebben is mozgatták térdüket.Egy 2006-os kutatás szerint az ízületi gyulladás kialakulásának megakadályozásában is hatékonyan alkalmazható a kurkuma. 2016-ban egy áttekintő tanulmány 8 korábbi vizsgálat eredményei alapján arra jutott, hogy a kurkuma 8-12 héten át történő szedése segít az ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) okozta fájdalom és gyulladás csökkentésében.A kutatások ezen a téren folyamatosak, de már így is számos fellelhető anyag bizonyítja, hogy ízületi kopás, ízületi gyulladás esetén az egyik legerősebb természetes megoldást jelenti a kurkuma.
 • Kurkuma és az emésztőrendszerA keleti orvoslásban régóta étvágyfokozóként használják, azóta ez tudományosan is igazolt. A kurkuma egyúttal segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta gyulladást, ezért népszerű az alkalmazása olyan bélgyulladásos betegségek esetén is, mint pl. a Crohn-betegség.A kurkuma mindemellett máj- és epevédőként is ismert, így alkalmazása a teljes emésztőrendszerre kedvező hatással lehet.
 • Kurkuma és a hasnyálmirigyA kurkuma a hasnyálmirigy normál működését is támogatja, ugyanis elősegítheti a szerv különleges sejtcsoportjainak, az ún. Langerhans-szigeteknek az egészségét. Kutatások szerint a kurkuma rendszeres, nagy mennyiségben történő fogyasztása többek között a hasnyálmirigy-gyulladás és a hasnyálmirigy-daganat ellen is védelmet nyújthat, illetve a megfelelő orvosi kezelés kiegészítéseként a gyógyulásban is segíthet.
 • Kurkuma és az agy egészségeTudományos kutatások alapján a kurkuma támogatja az egészséges agyműködést és neuroprotektív, más szóval idegsejteket védő hatásokkal is rendelkezik. Statisztikai tény, hogy az indiai nők körében (akik szinte naponta fogyasztanak kurkumát) jelentősen alacsonyabb az időskori szellemi leépülés, mint a nyugati országokban.A demencia (időskori szellemi hanyatlás) egyik típusa az Alzheimer-kór, ahol az agyban található fehérjelerakódásoknak (ún. plakkoknak) tulajdonítják a betegség tüneteinek egy részét. A kurkuma hatóanyaga képes csökkenteni ezeknek a plakkoknak a további lerakódását, így mind a betegség lassításában, mind a megelőzésben jelentős szerepet tulajdonítanak neki.
 • Kurkuma és az immunrendszerA kurkuma hozzájárul az immunrendszer egészségéhez, ezzel erősítve szervezetünk természetes védekező mechanizmusát, mellyel a fertőzések és a betegségek ellen küzd. Az étrend extra kurkumával történő kiegészítése különösen hasznosnak bizonyulhat erős stresszhatás, a hideg hónapok, illetve az influenzaszezon ideje alatt.
 • Kurkuma és szív-, érrendszer egészségeA kurkuma vérhígító tulajdonsággal is rendelkezik, így javítja a vérkeringést, ezzel segít a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában is. Csökkentheti a koleszterinszintet, ezzel mérsékelheti az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szívet és a teljes érrendszert kíméli a megbetegedésektől.
 • Kurkuma és a fogyásKülön kutatások zajlanak a kurkuma zsírsejtekre gyakorolt hatásairól. Több szaklapban is igazolták, hogy a kurkuma hatóanyaga képes gátolni a zsírsejtek vérellátását, így akadályozva a további hízást, emellett fokozza a zsírégetést is.
Kinek ajánlott

 a Kurkuma szedése?

Akiknek…

 • ízületi gyulladás, egyéb ízületi bántalmak nehezítik izmaikat, ízületeiket;
 • rendszeres életükben a sport, és óvni szeretnék izmaikat, ízületeiket;
 • sérülés vagy egyéb ok miatt (pl. ülőmunka) hát-, térdfájdalmaik vannak;
 • gyulladásos bőrproblémáik vannak;
 • emésztőrendszeri panaszaik vannak;
 • májbetegségük van, vagy májuk fokozott terhelésnek van kitéve;
 • epebántalmaik vannak;
 • magas a koleszterinszintjük;
 • magas a vérnyomásuk;
 • magas a vércukorszintjük;
 • demencia vagy Alzheimer-kór nehezíti napjaikat, vagy fokozatosan veszélyeztetettek ilyen jellegű betegségekre;
 • bélgyulladásuk, bélpanaszaik vannak;
 • életükben gyakori a megfázás, torokgyulladás;
 • depressziós tünetek árnyékolják be napjaikat;
 • gyulladásos eredetű hajhullásuk van.
Miért jó választás a

 GreenStore Kurkuma?

 • Ez a sok jótékony hatás a kurkuma egyik hatóanyagának, a kurkuminnak köszönhető. Ez a hatóanyag azonban a teljes kurkuma gyökértörzsében csak kis mennyiségben található meg.A kurkumatabletták és -kapszulák többségében a kurkuma gyökértörzsének porított változata található, a mi kurkumánkban azonban 50-szeres kurkumakivonat is van a kurkumaőrlemény mellett!

Adagolás: felnőtteknek napi 1 kapszula, lehetőleg főétkezés előtt, bő folyadékkal.
A termék 60 db kapszulát tartalmaz, ami 2 hónapra elegendő.

SKYTING MAGAZIN

Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.
Exit mobile version