11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
Home18+Izraeli jelentés: a Hamász terroristái végignézették a családokkal szeretteik megerőszakolását (18+)

Izraeli jelentés: a Hamász terroristái végignézették a családokkal szeretteik megerőszakolását (18+)

„A szisztematikusan elkövetett erőszak áldozatai között voltak nők, lányok és férfiak is a támadás minden helyszínén. A legtöbb esetben az áldozatot megölték”

– fogalmaz a szemtanúk beszámolói és az összegyűjtött bizonyítékok alapján a jelentés.

Izraelben kiadták az első hivatalos jelentést az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én elkövetett szexuális bűncselekményeiről. A szexuális bántalmazás áldozatait segítő központok szövetségének összefoglalója szerint az októberi terrortámadáskor „számos szexuális bűncselekményt csoportosan hajtottak végre házastársak, családtagok vagy barátok szeme előtt, hogy még nagyobb fájdalmat okozzanak, tehetetlenségérzetet és rémületet keltsenek” – idézi a jelentést a The Jerusalem Post.

Az októberi terrortámadásban mintegy 250 embert hurcoltak el a terroristák a Gázai övezetbe, akik közül több mint százan hazatérhettek a november végi tűzszüneti egyezség értelmében. Jelenleg 134 izraeli lehet még fogságban, köztük nők és gyerekek is, de többen közülük már egészen biztosan nincsenek életben.

Az ENSZ BT ülése 2024. február 20-án
Az ENSZ BT ülése 2024. február 20-ánSeth Wenig/Copyright 2024 The AP. All rights reserved.

Az USA megint megvétózta az azonnali tűzszünetet

Kína élesen bírálta azt, hogy az Egyesült Államok kedden ismét megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának az Izrael és a Hamász közötti háborúról szóló határozattervezetét, megakadályozva az azonnali humanitárius tűzszünetre vonatkozó követelést. 

Ehelyett az USA azt szorgalmazza, hogy a 15 tagú testület a Hamász által fogva tartott túszok szabadon bocsátásához kapcsolódó ideiglenes tűzszünetre szólítson fel. A dokumentum amellett, hogy azonnali tűzszünetről szólt, elutasította a palesztinok erőszakos kitelepítését, valamint elítélte a „terrorizmus minden formáját”. 

A Fehér Ház szerint egy nagyobb szárazföldi offenzíva Rafahban a civileknek még több kárt okozna, és további kitelepítésükhöz vezetne, beleértve a szomszédos országokba való esetleges kitelepítést is, mindenekelőtt Egyiptomba. John Kirby nemzetbiztonsági szóvivő hangsúlyozta: az Egyesült Államok úgy szeretné lezárni az Izrael és Hamász közötti konfliktust, hogy a Hamász ne maradhasson vezető pozícióban, illetve hogy nyomás alatt tartsa a palesztin terrorszervezetet a túszok elengedése érdekében.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden kijelentette: „elkötelezett a háború folytatása mellett, amíg el nem érik minden céljukat”, és ezen semmilyen nyomás nem változtathat.

Az ENSZ BT tizenhárom tagja az Algéria által kidolgozott szöveg mellett szavazott, Nagy-Britannia tartózkodott. Az ügyben ez volt a harmadik amerikai vétó 2023. október 7-e óta.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem