14.4 C
Budapest
2023. március. 31. péntek

Izland forrongó vulkánja előtt készít önarcképet a művész! .. képek .. Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Anna Isabella Christensen fotóművész a természet csodáinak háttere előtt készített önarcképekre specializálódott.

Amikor túrázni indul, mindig magával viszi a kameráját, majd ha megérzi az inspirációt az alkotásra, előveszi a fotózáshoz előkészített ruháját. Ez a gyakorlat számos csodálatos felvételt eredményezett az északi fénnyel, egy hatalmas vízeséssel, vagy a lassan úszó jéghegyekkel a háttérben.

A fotókat mind megnézhetjük a honlapján. De ami az izlandi vulkánkitörésnél készült, kiemelkedik a többi közül.

Ahogy korábban írtuk, a Reykjavík közelében lévő Fagradalsfjall vulkán március 19-én, 800 év szunnyadás után felébredt, és kitört.

Christensen már több hónapja Izlandot járta, amikor az esemény elkezdődött. Emberek ezrei zarándokoltak a helyre naponta, és rengetegen dokumentálták az eseményt, Christensen azonban valami mást keresett. A vulkán erejétől inspirálva 25 alkalommal tért vissza, hogy lenyűgöző önarcképeket készítsen.

Estéket töltött a láva közelében az izzásától lenyűgözve. Ahogy Instagram-oldalán is írta, az esti időszak azért is volt alkalmas a megkomponált fotók elkészítésére, mert ilyenkor nem voltak tömegek a helyszínen. Biztonságos távolságban maradva a lávától, fényképezőgépét egy állványra helyezte és  időzítőt állított be; így kísérletezett a különféle kompozíciókkal.

„Minden alkalommal olyan hideg volt, hogy a fotózás előtt készítenem kellett egy csomó tesztfelvételt, hogy megtaláljam a legjobb kompozíciót. Teljesen biztosnak kellett lennem abban, hogy most már felvehetem a ruhámat, mivel a hideg miatt csak nagyon korlátozott ideig pózolhattam.”

Ez a sorozat a régi sérelmek elengedéséről és az újjászületésről szól – egy gyógyító tűzről, amely eltávolít mindent, ami már nem szolgál minket, hogy szabadon élhessük azt az életet, amit élni akarunk.Ezt éreztem, miközben ott töltöttem az időt a vulkán peremén – ez egy új kezdetnek tűnt, és még néhány új döntést is hozott számomra. Remélem, hogy mások is érezni fogják ezt az átalakító energiát, amikor a fotóimat nézik. Remélem, erőt és bátorságot adnak majd” – írta művész.

travelo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Budapesti embervadászat: újabb három német szélsőbaloldali antifát köröznek – képek, videó

Már tíz lehetséges embervadászt azonosított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a februári budapesti brutális támadók közül. Újabb három német szélsőbaloldali...

Harrison Ford; Ray Liotta; Ashley Judd; – A szabadság határai – videó

Nap mint nap ezrek és ezrek próbálnak a jobb élet reményében illegálisan bejutni az Egyesült Államokba a mexikói...

Kate Winslet; Liam Hemsworth; – A ruhakészítő – videó

Mély érzelmű, ausztrál romantikus dráma, Rosalie Ham bestseller regénye alapján. Egy gyönyörű nő visszatér szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi...

Liam Hemsworth; Harrison Ford; Amber Heard; Gary Oldman; – Paranoia – videó

New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol,...