8.8 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Itt vannak az első árulók: Szlovénia csatlakozik az ENSZ-migrációs csomagjához! Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Szlovénia támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját, és részt vesz a marrákesi csúcstalálkozón, amelyen a csomag elfogadását tervezik – jelentette be Miro Cerar szlovén külügyminiszter a csütörtöki kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Kiemelte: olyan politikai dokumentumról van szó, amely nem követeli meg a nemzeti jogszabályok módosítását, és lehetővé teszi minden állam számára teljes szuverenitásának fenntartását.

Cerar elutasította a jobboldali ellenzék bírálatait, és a megállapodás pozitív hatásait hangsúlyozta.

Mint mondta: a dokumentum több lehetőséget kínál arra, hogy Szlovénia másokkal együtt megakadályozzon egy olyan tömeges bevándorlást, amilyennel 2015-ben kellett szembenéznie.

Szavai szerint a megállapodás nem hoz létre új kategóriát a migránsok számára, és nem határozza meg a migrációt alapvető emberi jogként. “Megkülönbözteti a legális és az illegális migrációt” – tette hozzá.

A jelenlegi külügyminiszter, Miro Cerar vezette korábbi kabinet még májusban úgy döntött, hogy részt vesz az ENSZ globális migrációs csomagjának elfogadási folyamatában. Később új, kisebbségi kormány alakult, amely – annak ellenére, hogy az előző, szintén baloldali kormánykoalíció mindhárom pártja továbbra is a tagja maradt -, úgy döntött: a “megváltozott nemzetközi körülmények miatt” még egyszer megvitatja a migrációs egyezményt, illetve azt, hogy az abban foglaltak negatívan hathatnak-e Szlovéniára, amely idén növekvő migrációs áramlással nézett szembe.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, illetve az integráció erősítése.

A jóváhagyás folyamatából időközben kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália, Magyarország, Ausztria, Bulgária, Csehország, és a távozást mérlegeli Lengyelország is.

forrás: MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...