4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Itt van Putyin üzenete a NATO-nak

Dátum:

Megosztás:

Oroszország csaknem teljesen megújította hadászati nukleáris erőit

– jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, az orosz fegyvergyártás történelmi központjában, Tulában megtartott fórumon, ahol üzent a NATO-nak is.

Mára már csaknem teljesen, 95 százalékban megújítottuk a stratégiai nukleáris erőket, a haditengerészeti komponensüket majdnem 100 százalékban. Ez jó, megbízható hátország a stratégiai biztonságunk szempontjából- mondta.

Ugyanilyen eredményeket fogunk elérni a hadsereg és a haditengerészet hagyományos fegyverek teljes skálájával való felszerelésében, beleértve az ígéretes új generációs modelleket is- tette hozzá.

Az állította, hogyA LEGÚJABB OROSZ FEGYVEREK FÖLÉNYBEN VANNAK A NATO-MEGFELELŐIKKEL SZEMBEN, „EZ NYILVÁNVALÓ TÉNY”.Putyin méltatta az orosz hadiipar termelési tempóját, valamint termékeinek mennyiségét és minőségét. Elmondta, hogy a harckocsigyártás a háború kezdete óta az ötszörösére, a gépjárműveké pedig a hétszeresére nőtt, ami „tisztességes mutató”.

Az elnök szerint csak az elmúlt másfél év alatt 520 ezer új munkahely jött létre az orosz hadiiparban, amely elsősorban ugyan a „különleges hadművelet” igényeit elégíti ki, de több milliárd dollár értékben tudott külföldre eladni.

Megismételte álláspontját, miszerint az orosz katonák „a mai neonácikkal harcolnak”, akiket az „gazdáik” eszközként használnak az Oroszország elleni harcban, és hogy az „úgynevezett ukrán fegyveres erők”, mivel mentőautókra lőnek, „terrorszervezetté váltak”. Anélkül, hogy részletekbe bocsátkozott volna, azt mondta, hogy Moszkvában tudják, hogy Harkov megyében az ottani orosz visszavonulás után az ukrán fél olyan dolgokat követett el, „amilyenre csak a neonácik képesek”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy fórumon azt nyilatkozta, hogy az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél. Hozzátette, szerinte az ukrán fegyveres erők valóságos terrorszervezetté változtak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszországban, Tulában a „Mindent a győzelemért!” fórumon beszélt többek között az orosz védelmi ipar munkájáról, a háború menetéről és az önkéntesek szerepéről is

Az államfő szerint, az orosz hadiipar termékei külföldön keresettek, és felülmúlják az észak-atlanti szövetség országainak fegyvereit. Ha összehasonlítjuk a modern NATO-fegyvereket és a szovjet idők utolsó időszakának fegyvereit, akkor ezek bizonyos szempontból gyengébbek lehettek, de nem mindig.

De ha a legújabb fegyvereinket vesszük, akkor azok egyértelműen mindenki fegyvereinél jobbak

− mondta az elnök.

Videó

Kiemelte, hogy ebbe beletartozik a rakétatechnológia, a páncélozott járművek és minden olyan fegyver, amelyet a csatatéren használnak – írja a Magyar Nemzet.

Ma az orosz védelmi vállalkozások „tele vannak megrendelésekkel”, és ezeket a több milliárd dollár értékű termékeket külföldön is értékesítik – hangsúlyozta az államfő. Különösen a Pantsir légvédelmi rakétaágyúrendszer „nagyon keresett”.

Putyin megjegyezte, hogy a stratégiai nukleáris erők szinte teljes megújultak.

Ma szinte teljesen, 95 százalékban frissítettük stratégiai nukleáris erőinket, és a haditengerészeti egységeinket is csaknem száz százalékban frissítettük. Ez egy jó, megbízható hátországi stratégiát biztosít

− mondta.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt nyilatkozta, hogy az orosz fegyverek jobbak a NATO fegyvereinél. FORRÁS: MANDINER/ORIGO

Ukrán terrorszervezet

Vlagyimir Putyin arról is beszélt, hogy szerinte

AZ OROSZ HADSEREGGEL SZEMBEN ÁLLÓ UKRÁN FEGYVERES ERŐK VALÓSÁGOS TERRORSZERVEZETTÉ VÁLTOZTAK.

Az orosz elnök egy donyecki lakosról mesélt, aki otthonát elhagyva egy ukrán tank áldozata lett. Az elnök megjegyezte, hogy a férfit azért lőtték le, mert a kijevi hadsereg szerint a térségben élő civilek „terroristák”.

Az ilyen akciók neonácizmusnak számítanak – hangsúlyozta az államfő.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Összeült...

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...