15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Itt az orosz válasz a finn NATO-tagságra

Dátum:

Megosztás:

Oroszország megfelelő mértékű ellenlépéseket fog foganatosítani, miután Finnország csatlakozott a NATO-hoz

– mondta el Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Az elnöki szóvivő ezenfelül hozzátette, hogy Finnország és Svédország csatlakozása csak tovább élezi Oroszország és a Nyugat viszonyát, a fegyverszállítás pedig hozzájárulhat a háború elhúzódásához és eszkalációjához.

Moszkva válaszlépést tervez

Oroszország megfelelő „ellenintézkedésekkel” fog válaszolni, miután Finnország hivatalosan is csatlakozott a NATO-hoz – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A legfrissebb hírek itt!

Az északi ország kedden lett a blokk 31. tagja, míg a szomszédos Svédország még mindig a csatlakozási kérelem benyújtásának folyamatában van. Peszkov a következőket nyilatkozta:

A Kreml úgy véli, hogy ez egy újabb eszkalációs lépés a Nyugat részéről, a NATO terjeszkedése veszélyezteti biztonságunkat, valamint az Oroszországi Föderáció érdekeit. (…) Ellenintézkedéseket fogunk tenni, hogy taktikai és stratégiai szempontból is biztosítsuk saját biztonságunkat.

Szerinte a Finnország körüli helyzet „alapvetően különbözik az ukrajnai helyzettől”.

„Először is, Finnország soha nem volt oroszellenes, és nem voltak vitáink Finnországgal. (…) Ukrajnában éppen ellenkező a helyzet, az ottani helyzet potenciálisan veszélyesebb. Ezért volt szükség a különleges katonai műveletre, hogy elérjük az általunk kitűzött célokat” – nyilatkozta Peszkov.

Stockholm és Helsinki sem cáfolja NATO-tagságuk veszélyes mivoltát

Finnország és Svédország nem sokkal az orosz-ukrán háború kitörését követően úgy döntött, hogy feladják hagyományosan semleges és el nem köteleződő külpolitikájukat. A finn külügyminisztérium is nyilatkozatot adott ki a témában az északi ország NATO-misszióját ismertető weboldalán.

Az általuk kiadott közlemény szerint a balti-tengeri térségben a katonai erő alkalmazásának lehetősége növekedni fog, amint Finnország és Svédország is NATO-taggá válik.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...