4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekItt az első magyar gyorshajtó, akinek lefoglalták az autóját Ausztriában

Itt az első magyar gyorshajtó, akinek lefoglalták az autóját Ausztriában

A 40 éves férfinak elvették a jogosítványát és az elektromos autóját is.

Egy 40 éves magyarországi sofőr hétfő reggel 218 km/órával száguldott az A3-as autópályán elektromos autójával, 88 km/órával túllépve a megengedett sebességhatárt – írja az orf.at.

A férfi hétfő délelőtt Hornstein közelében „a megengedett sebességet jóval meghaladó sebességgel“ előzte meg a burgenlandi tartományi közlekedésrendészet civil járőrét – olvasható a tartományi rendőr-főkapitányság keddi közleményében. Egy kalibrált sebességmérő készülék szerint a férfi 218 km/órás sebességgel haladt. A rendőrség szerint a sofőr más járművekhez is veszélyesen közel hajtott, és nem tartotta meg a biztonságos távolságot.

A rendőrök ideiglenesen lefoglalták a magyar rendszámú elektromos autót, és elvették a 40 éves férfi vezetői engedélyét is, valamint feljelentették az illetékes badeni járási hatóságnál.

A törvény március eleje óta teszi lehetővé a gyorshajtók autóinak lefoglalását Ausztriában. A magyar férfi várhatóan 14 nap után visszakapja majd a kocsiját, mert csak 220 felett járna végleges elkobzás, a jogosítványát viszont legalább fél évre bevonják.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem