25.5 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Itt a teljes lista: Ezek az országok biztosan várják szeretettel a beoltott turistákat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Hamarosan újra lehet majd utazni, ezt pedig most néhány ország meg is erősítette azzal, hogy felfedte: szívesen látják a koronavírus ellen beoltott turistákat..

A koronavírus-járvány alatti megfelelő átoltottsággal egyre több lehetőség nyílik majd meg az emberek előtt, ami a vendéglátás mellett a turizmust érinti majd leginkább. Mutatjuk a listát az országokról, akikről eddig biztosan tudjuk, szívesen látják azokat, akik már megkapták a vakcinát.

IZLAND

Izland bejelentette, hogy azok az országba érkezők, akik be vannak oltva koronavírus ellen, mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Izland jelenlegi szabályai szerint minden beutazónak kötelező átesnie egy PCR-teszten, amelyet 5-6 nap karantén, majd egy ismételt teszt követ. Az ország új irányelvei szerint azonban oltási bizonyítvánnyal nem kell tesztelni és karanténba vonulni sem.

GÖRÖGORSZÁG

Harry Theoharis, turisztikai miniszter egy konferencián elmondta: az ország május 14-től tervezi visszavárni a turistákat anélkül, hogy azok igazolnák oltottságukat. Utazás előtt azonban mindenkinek szükséges egy negatív koronavírus-tesztet produkálnia, a turistákat pedig véletlenszerűen tesztelhetik az országban.

 

 

SEYCHELLE-SZIGETEK

A Seychelle-szigetek turisztikai hatóságai az év elején bejelentették, hogy az oltott látogatókat a világ bármely részéről azonnali hatállyal befogadja. Egyedüli feltétel a második adag megkapása utáni két hetes várakozási idő. A beoltott látogatókra továbbra is vonatkoznak a beutazási követelmények: az utasnak igazolnia kell, hogy két adag koronavírus elleni oltóanyagot kapott, emellett igazolnia kell egy negatív koronavírus-teszt eredményét, amelyet legfeljebb 72 órával az indulás előtt végeztek el rajta. A Seychelle-szigetek nem fogadja a be nem oltott látogatókat, valamint azokat sem, akik a tiltólistás országokból érkeznének.

ÉSZTORSZÁG

Észtország bejelentette, hogy február 1-től azokra az EU-s tagállamból érkezőknek, akik megkapták az oltást, már nem vonatkozik a 10 napos karanténkötelezettség és a koronavírus-teszt elvégzése sem. Néhány kritérium azonban még felmerül: egyes országok esetén például nem telhet el hatnál több hónap a vakcina beadatása óta.

CIPRUS

Ciprus új irányelveket kíván bevezetni, amelyekben az oltott utazóknak nem lesz szükségük a jelenlegi tesztelési- és karanténszabályokra május 1-től. Kitétel a második oltás igazolása, illetve az oltás óta eltelt legalább hét nap is.

LENGYELORSZÁG

Lengyelország feloldotta a koronavírus ellen beoltott, és az oltás meglétét igazolni képes utazók kötelező 10 napos karanténkötelezettségét. A feloldás emellett azokra is vonatkozik, akik a határ átlépése előtt legfeljebb 48 órával negatív koronavírus-tesztet produkálnak.

borsonline

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Pedáns vagy kényszerbeteg, aki állandóan takarít?

A rendet és a tisztaságot mindenki, ám az utat, ami elvezet odáig, csak nagyon kevesen szeretik, sőt a...

Mit tegyünk, ha az idegeskedés miatt fáj a gyomrunk?

A gyomorfájdalom több ok miatt is kialakulhat. A fájdalmat kiválthatják vírusfertőzések, savas reflux, de gyomorfekély is állhat a...

Féltékenység, pénz, megcsalás – ezek a szakításhoz vezető leggyakoribb indokok

A kapcsolatok gyakran ugyanazokon a problémákon csúsznak el. Ilyen a pénz, az elköteleződés kérdése vagy a kommunikáció hiánya....

Eddig ezt cm-ben nem tudták túlszárnyalni, 230 cm és 82 kg-os, kapitális harcsa..

Óriás harcsát fogtak a gyomaendrődi Sirató-holtágon még két éve, de azóta sem fogott Magyarországon senki ilyen hosszú hatcsát.. Kétszázharminc...
facebook