10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Itt a nemzetbiztonsági riasztás: azonnal frissíteni kell a Windowst

Dátum:

Megosztás:

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete riasztást adott ki a leggyakrabban használt Microsoft szoftverekre. Kritikus kockázatú a sérülékenység veszélye.

Az NBSZ NKI a Microsoft termékek biztonsági frissítésének haladéktalan telepítését javasolja. Tájékoztatnak arról is, hogy a szoftvercég 2023. február havi biztonsági csomagjában összesen 77 különböző biztonsági hibát javított, köztük 9 kritikus kockázati besorolású, amelyek kihasználása távoli kódfuttatást tesz lehetővé – írja a napi.hu.

Az érintett termékek között szerepelnek:

  • .NET and Visual Studio
  • .NET Framework
  • Microsoft Edge (Chromium-based)
  • Microsoft Exchange Server
  • Microsoft Office
  • Visual Studio
  • Windows Installer
  • Windows Win32K

A sebezhetőséget megállapításának létezik egy a nemzetközileg elfogadott módszertana: ami egy nullától 10-ig terjedő skála. A mostani kockázatok a 7,3-as, valamint a 7,8-as besorolásban vannak, tehát magasnak mondhatók.

A legfrissebb hírek itt!

A Microsoft minden hónapban van egy frissítő keddje, a sebezhetőség listáját ezzel párhuzamosan hozzák mindig nyilvánosságra. Ez történt jelen esetben is. Aki elmulasztja ezeket a frissítéseket vagy eleve ki van kapcsolva ez az opció a Windowsban, az veszélynek teheti ki magát.

Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő a portálnak azt mondta, egy sebezhető géppel nem túl nehéz kártékony kódot összeszedni: elég csak felmenni egy fertőzött weboldalra, ott egy erre kihegyezett kis program megnézi milyen sérülékeny szoftverek vannak a számítógépünkön. Ha sikerrel jár, már képes is telepíteni azt a kártékony kódot, ami utána képes lesz megszerezni akár a bankkártya-adatainkat vagy a jelszavainkat.

Nyitókép: Pexels.com

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...