2.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Itt a leleplezés: NASA-tudós állítja, földönkívülieket őriznek Amerikában

Dátum:

Megosztás:

Ismét az ufó-hívők és a szkeptikusok vitáinak fókuszába került a szupertitkos kísérleti telep, az 51-es körzet egy új tanúvallomás nyomán.

A magát Mr. Emerynek nevező nyilatkozó aki saját állítása szerint az amerikai űrkutatási szervezet, a NASA volt munkatársa – valószínűsíthetően asztrobiológusa –, nem kevesebbet állít, minthogy a külvilágtól hermetikusan elzárt nevadai katonai kísérleti telepen, az 51-es körzetben földönkívüliek maradványait őrzik.

Viszont korántsem ő az első, aki ezt állítja. Az „Area 51-nek”‘ 2013-ig egyébként még a létezését is letagadták az amerikai kormányzati szervek, de ekkor a CIA egy titkosítás alól feloldott dokumentumban hivatalosan is elismerte, hogy létezik az agyonhallgatott bázis. Philip J. Corso alezredes, az amerikai katonai hírszerzésnek az úgynevezett roswelli incidens kivizsgálásával megbízott tisztje a halála előtt közjegyző előtt tett nyilatkozatában ugyanazt állította mint „Mr. Emery”, vagyis hogy földönkívüliek maradványait őrzik az 51-es körzetben.

Sci-fi-szerű beszámoló, amit senki sem tud ellenőrizni

Mr. Emery – akinek bizonyosan nem ez a valós neve – állítása szerint a NASA volt alkalmazottjaként szerzett tudomást az 51-es körzet legnagyobb titkáról. Emery azt állítja, hogy az 1947 júliusában az új-mexikói Roswell határában lezuhant állítólagos idegen repülőeszköz roncsai között öt földönkívülire bukkantak, akik közül az egyik még életjeleket mutatott.

Roswell igazából az 1947-ben történt sokat vitatott állítólagos ufó-baleset nyomán lett világhírű település. FORRÁS: PINTEREST

Az idegenek maradványai később az 51-es körzetbe kerültek, ahol – Emery állítása szerint – alapos vizsgálatnak vetették alá ezeket. Emery azt nyilatkozta, hogy a súlyosan megsérült földönkívüli hat napig maradt életben és rosszul reagált a gyógyszerekre.

Egyre vadabb konspirációs elméletek születtek a roswelli esetről, amelyből az 51-es körzet sem maradhatott ki. FORRÁS: AFP/ANGELO CAVALLI

A humanoid típusú lény hozzánk hasonló keringési rendszerrel rendelkezett, és a belső szervei is nyolcvan százalékban az emberéhez hasonlítottak. A földönkívüli nem beszélt, de telepatikusan képes volt valamelyeset kommunikálni a környezetével.

A LÉNY ANNAK ELLENÉRE, HOGY HUMANOID VONÁSOKAT MUTATOTT, MÉGSEM VOLT EMBER.

Mr. Emery – Philip J. Corso alezredeshez hasonlóan – azt állítja, hogy a idegen űreszköz maradványainak vizsgálatára a legkiválóbb műszaki szakemberekből és tudósokból álló csoportot hoztak létre az 51-es körzetben, akik az 1960-as 70-es években egész sor forradalmi technológiai felfedezésre jutottak a roncsok vizsgálata alapján.

A roswelli roncsok között állítólagosan megtalált ufonautáról készített felvétel, ami a hivatalos álláspont szerint hamisítvány. Makacsul tartja magát a feltételezés, miszerint az idegenek tartósított tetemét is az 51-es körzetben őrzik. FORRÁS: YOUTUBE 

Emery nem kevesebbet állít, minthogy a roswelli űreszköz tanulmányozásából születtek meg többek között a nagy teljesítményű mikroprocesszorok, az érintőképernyő és számos más modern informatikai – adatátviteli technológia. Sem „Mr.Emery” személyazonossága, sem pedig az általa közöltek nem ellenőrizhetők,

EZÉRT EZ A „TANÚVALLOMÁS” SEM TEKINTHETŐ BIZONYÍTÓ EREJŰNEK.

Philip J. Corso alezredes állítása szerint mindazok, akik az 51-es körzetben bármilyen módon kapcsolatba kerültek a „Roswell projekttel” halálukig tartó titoktartásra lettek kötelezve, aminek betartását a hírszerzés nagyon szigorúan ellenőrizte is.

FORRÁS: PINTEREST

Ami viszont tény, hogy az 51-es körzettel kapcsolatban mind a mai napig érthetetlenül nagy a titkolózás, amit még a Freedom of Information Act , vagyis az információszabadságáról szóló alkotmányerejű törvényre való hivatkozással sem sikerült áttörnie senkinek, köztük az Egyesült Államok egyik szenátorának sem.

Nincs itt kérem semmi látnivaló- vagy talán mégis?

Az 51-es körzet körül zajló összeesküvéselmélet-szerű találgatások hosszú históriájában 2013. augusztus 17-én robbant a bomba, amikor az amerikai központi hírszerző ügynökség, a CIA évtizedekig tartó hosszú tagadás után egy titkosítás alól feloldott dokumentum közzétételével

HIVATALOSAN IS BEISMERTE, HOGY MÉGISCSAK LÉTEZIK AZ ELTITKOLT „AREA 51″.

 

A Nevadában fekvő híres szupertitkos katonai kísérleti telep, az 51-es körzet határát jelző tábla. A pletykák szerint a bázis területén őrzik a roswelli ufó maradványait. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

Az erről közzétett nyilatkozat azonban nem tért ki sem a körzettel kapcsolatba hozott roswelli ufó-incidensre, sem pedig az ehhez kapcsolódó találgatásokra. Az ufó-hívők már régóta azt állították, hogy az új-mexikói Roswell határában 1947. július 2-án lezuhant és a hivatalos álláspont szerint meteorológiai ballonnak minősített tárgy valójában földönkívüli repülőeszköz volt, amelynek a roncsait, illetve a roncsok között megtalált állítólagos idegenek maradványait mind a mai napig a nevadai szupertitkos katonai bázison őrzik.

A Roswellben 1947 július 2-án lezuhant állítólagos űreszközben a szóbeszéd szerint több idegen holttestét is megtalálták. FORRÁS: AFP/TOSHIFUMI KITAMURA

A korábbi cáfolatok ellenére már korábban is széles körben ismertté vált, hogy a nevadai sivatagban, a kiszáradt Groom Lake területén egy titkos katonai bázis működik. A környéken élők ezt ugyanis a lezárt utakból és a nap 24 órájában folyamatosan járőröző éber katonai őrszemek jelenlétéből már sokkal korábban kikövetkeztették.

Ami az időközben nyilvánosságra hozott dokumentumokból megállapítható, hogy a Groom Lake körzetében a második világháború idején is működő katonai reptér helyén 1955-ben egy új, szupertitkos bázist létesítettek.

„Route of Aliens” – az a nevadai út, ami az 51-es körzet közelében van. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMON/KVASIR/LJTHEFRO

Az 51-es körzet létrehozását elrendelő titkos dokumentumot személyesen az Egyesült Államok akkori elnöke, Dwight D. Eisenower írta alá. A körzet kiépítéséhez a nevadai sivatagban a lakott településektől távol fekvő Groom Lake tó tökéletesen sík kiszáradt medrét és a környékét, mintegy 155 négyzetkilométernyi területet vették igénybe.

Műholdas felvétel a titkos  „Area 51” illetve a nevadai  Groom Lake területéről. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMON/NASA

Az 51-es körzet teljes területét riasztórendszerrel felszerelt szögesdrótkerítéssel vették körbe, a körzet feletti légteret pedig szigorúan zárt légtérré nyilvánították, amit minden légijárműnek messze el kell kerülnie.

Az 51-es körzet felállítását elrendelő titkos dokumentumot  személyesen Eisenhower elnök  írta alá. FORRÁS: LIBRARY OF CONGRESS

A CIA az 51-es körzet létezését elismerő 2013 nyarán nyilvánosságra hozott nyilatkozata szerint a bázist titkos katonai repülőkísérletek – köztük a Lockheed U-2 „Dragonlady”, a Lockheed SR-71 „Blackbird”, valamint az F-117 „Nighthawk” speciális magassági felderítő és lopakodó gépek – kifejlesztésére, illetve tesztrepüléseire hozták létre.

Lockheed U-2 „Dragonlady” magassági felderítő. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS/ U.S. AIR FORCE

A CIA magyarázata szerint az 51-es körzettel kapcsolatba hozott

UFÓ-TÖRTÉNETEK HÁTTERÉBEN IS EZEK A KÍSÉRLETI REPÜLÉSEK ÁLLHATTAK.

A mindmáig leggyorsabb, nem rakétahajtású repülőeszköz, a Lockheed SR-71-es, valamint az első lopakodó, az 1977-től kifejlesztett F-117-es Csillagok háborúját idéző futurisztikus formáját sokan nézhették ufónak – legalábbis a CIA szerint.

A Lockheed-Martin SR-71 Blackbird magassági felderítőgépet futurisztikus formája miatt a repülés kísérletek idején többen is ufónak vélték. FORRÁS: U.S. AIR FORCE

A hírszerző ügynökség tájékoztatása alapján az F-117-es volt az utolsó itt tesztelt katonai repülőeszköz. Csakhogy, az F-117-est 2007-ben, az SR-71-est pedig még korábban, 1999-ben végleg kivonták a hadrendből, ám ennek ellenére a körzet most is ugyanolyan szupertitkos területnek számít, mint korábban, illetve a hidegháború évtizedeiben.

Elszólta volna magát a légibázis parancsnoka?

A CIA azonban hiába igyekezett eloszlatni az 51-es bázis körüli pletykákat, a környékbeliek által csak Alliens field-ként vagyis „idegenek mezejeként” emlegetett körzet „valódi” funkciójával kapcsolatban továbbra sem szűntek meg a konteó-szerű találgatások, amelyeknek változatlanul az úgynevezett roswelli ufó-incidens áll a középpontjában.

A roswelli incidenst sokan kapcsolatba hozzák az állítólagos idegenekkel. FORRÁS: SCIENCE PHOTO LIBRARY/VICTOR HABBICK VISIONS

1947. július 2-ának fülledt, forró éjszakáján az új-mexikói Roswell határában egy fényesen világító tárgy csapódott a földbe. A furcsa jelenségnek több szemtanúja volt, köztük William Brazel, az a farmer is, akinek a birtokára zuhant a különös repülő eszköz.

A roswelli birtok legelője, amelyre a titokzatos objektum zuhant 1947 nyarán, FORRÁS: UFO AT ROSWELL

A helyszínre elsőként a város határában állomásozó repülőbázis, az 509. stratégiai bombázóezred járőre érkezett ki.

A KATONÁK A BÁMÉSZKODÓK ELŐL HERMETIKUSAN LEZÁRTÁK A HELYSZÍNT,

a roncsokat pedig összegyűjtötték és teherautókon a bázisra szállították. Pár nappal később, július 8-án a helyi napilap, a Roswell Daily Record címlapsztoriként hozta le a RAAF (Roswell Army Air Field) parancsnoka, William H. Blanchard ezredes nyilatkozatát, mely szerint július 2-án egy ismeretlen, földönkívüli repülőeszköz zuhant le a város határában.

Roger Ramsay dandártábornok a Roswell határából begyűjtött maradványokkal. FORRÁS: FORT WORTH STAR-TELEGRAM COLLECTION

Az ezredes nagy port felvert közleményének megjelenését követő napon, július 9-én az amerikai 8. légi hadsereg parancsnoka,

ROGER RAMSAY TÁBORNOK TÉVESNEK NYILVÁNÍTOTTA A ROSWELLI LÉGIEZRED-PARANCSNOK NYILATKOZATÁT,

azt közölve, hogy a Project Mogul egyik meteorológiai ballonja, nem pedig „csészealj” zuhant le a város határában. ( A Project Mogul keretén belül a sztratoszférába felengedett ballonok valójában a radioaktivitást mérték az ekkoriban már intenzíven zajló szovjet atombomba-fejlesztés ellenőrzésére.) Közben azonban a helyiek között elterjedt, hogy a roncsok között több szörnyethalt földönkívüli maradványát is megtalálták.

A Roswell Daily Record 1947. július 9-én megjelent lapszáma a címoldalon jelenti, hogy a RAAF katonái „repülő csészealjat fogtak be”. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

A szóbeszéd további terjedésének megakadályozására néhány nappal később

SÖTÉT ÖLTÖNYÖS ÜGYNÖKÖK ÉRKEZTEK WASHINGTONBÓL,

akik mind William Brazellel, mind pedig az „ufóbalesetről” elsőként tudósító Denis Balthazarral, a Roswell Daily Record újságíró-szerkesztőjével is négyszemközt „elbeszélgettek”. Hogy miről lehetett szó köztük azt nem tudni, viszont tény, hogy a sötét napszemüveges titkosügynökök roswelli látogatása után alábbhagyott a földönkívüliekről terjedő szóbeszéd.

A suttogópropaganda azt terjesztette, hogy egy balesetet szenvedett űrjármű maradványát gyűjtötték be a katonák. FORRÁS: X-.FILES OF ROSWELL

Annak ellenére, hogy Ramsay tábornok nyilatkozata után a hadsereg illetékesei következetesen meteorológiai ballonról beszéltek, az incidenst követően mégis pár napig légtérzár és felszállási tilalom volt érvényben a RAAF bázisán, a Roswell-aktát pedig alighogy megnyitották, azonnal titkosították is.

Még ma sem betekinthető és államtitok a roswelli incidens teljes dokumentációja

Csaknem nyolc évtizeddel az állítólagos ufóbaleset után a Roswell-akta még mindig „top secret” minősítésű államtitoknak számít. Talán emiatt is érthető, hogy a roswelli incidens ügye a kormányzati szervek többször megismételt cáfolata, illetve a meteorológiai ballonról szóló hivatalos magyarázata ellenére sem jutott még nyugvópontra.

Létezhetnek-e ufók? Az USS Nimitz repülőgép-hordozóról felszállt F-18-as vadászgép kamerájának felvétele arról a titokzatos repülő tárgyról, amelynek nem sikerült megfejteni az eredeté. A tik-takknak elnevezett ufót 2004-ben észlelték, és máig nem tudják, hogy mi lehetett. FORRÁS: HISTORY.COM

Az 1970-es évek végétől több neves ufókutató, így többek között Stanton T. Friedman, William Moore, valamint Karl T. Pflock is több alkalommal kérték a Roswell-aktába való betekintést a Freedom of Information Act-re, vagyis az információs szabadságra vonatkozó törvényre hivatkozva, ám kérésüket minden egyes alkalommal elutasították.

Többek között Stanton T. Friedman, az ismert amerikai ufókutató is többször kérelmezte a Roswell-dosszié nyilvánosságra hozatalát. FORRÁS: YOUTUBE

Friedman szerint ha valóban csak egy több évtizede lezuhant hidegháborús „meteorológiai” ballonról lenne szó, ahogyan a hivatalos szervek állítják,

ÚGY TELJESEN ÉRTHETETLEN, HOGY MIÉRT NEM ENGEDIK AZ IRATOKBA VALÓ BETEKINTÉST.

A roswelli incidens ügyében intenzív okfeltáró nyomozást végző Sci-fi Chanell munkatársának John Podesta tábornok, a Clinton-adminisztráció egykori vezérkari főnöke 2002 októberében a következőket nyilatkozta: „ Itt az ideje, hogy a kormány feloldja és a tudósok számára hozzáférhetővé tegye azokat az adatokat, amelyek a Roswell-jelenség valódi természetének meghatározásához szükségesek.”

Az incidens után földönkívüli űrjárműről kezdtek suttogni a helyiek. FORRÁS: AFP/SCIENCEC PHOTO LIBRARY

A Roswell-akta azonban nem csak a „mezei” ufókutatók,

HANEM MÉG BEFOLYÁSOS POLITIKUSOK SZÁMÁRA IS MEGTEKINTHETETLEN.

Bill Richardson demokratapárti elnökjelölt és szenátor 2007. október 26-án azt nyilatkozta, hogy még korábban, amikor kongresszusi képviselő volt és megbízásból érdeklődött a Roswell-akta iránt, azt a felvilágosítást kapta a Védelmi Minisztériumtól, illetve a Los Alamos Lab katonai kutatóintézettől, hogy az akta titkos, és abba még ő sem tekinthet bele.

A kormány nem az igazat mondja ebben az ügyben, ahogy kellene”

-fűzte hozzá a szenátor.

Bill Richardson szenátor is hoppon maradt, még ő sem tekinthetett be a Roswell-aktába. FORRÁS: WIKIMEDIA COMMONS

További érdekes fejleménynek számít a roswelli rejtély ügyében, hogy amikor 2011. április 10-én az FBI (Federal Bureau of Investigation) közzétett egy 1950-ből származó addig titkosított, összefoglaló jelentést az incidensről, a jelentés szerint „… a légierő egyik nyomozója megállapította, hogy három, úgynevezett repülő csészealjat találtak Új-Mexikóban.

Jesse Marcel őrnagy, a begyűjtött maradványok néhány darabjával. FORRÁS: AFP/GETTY IMAGES/IMAGEFORUM/AFP

Az 1986-ban elhunyt Jesse Marcel őrnagy, a roswelli repülőezred egykori elhárítótisztje, aki Blanchard ezredes parancsára elsőként érkezett ki július 2-án éjszaka az incidens helyszínére, az 1970-es években egy dokumentumfilmben megerősítette azt a szóbeszédet, hogy idegenek maradványaira bukkantak a roncsok között.

Az FBI által nyilvánosságra hozott, 1950-ből származó dokumentum kópiája. FORRÁS: FBI.GOV

Philip J. Corso alezredes, a légierő volt hírszerzőtisztje, akit a roswelli incidens kivizsgálásával bíztak meg, a halála előtt közjegyző előtt megtett nyilatkozatában azt állította, hogy a roswelli ufó és az idegenek maradványait – több köztes állomással – az 1950-es évek vége óta az 51-es körzetben őrzik. Hogy így van-e vagy sem azt nem tudhatjuk, csak annyi bizonyos, hogy a Roswell-akta valami miatt még ma is szigorú államtitoknak számít.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...