Kezdőlap Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Itt a körözési toplista: ők most a legkeresettebb bűnözők Magyarországon

Itt a körözési toplista: ők most a legkeresettebb bűnözők Magyarországon

15
Grubics Igor

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Tavaly év végén Németországból hozták haza a legkeresettebb ötven magyar bűnöző egyikét, a rablással gyanúsított K. Istvánt, aki mintegy tíz éve bujkált a felelősségre vonás elől. A rendőrség még további 49 bűnözőt szeretne nagyon, nagyon megtalálni.

Jó ideje működik már a rendőrségi körözési toplista / Fotó: Police.hu

Jó ideje működik már a rendőrségi körözési toplista / Fotó: Police.hu

Jelenleg 49 embert tart nyilván – köztük négy nőt – a magyar rendőrség a legkeresettebb bűnözők listáján, közöttük hat megtalálásáért pénzt is fizetnek. Hét embert pedig különösen veszélyesnek jelöltek meg azért, mert fegyverrel rendelkezhetnek.

Grubics Igor

Egyikük az a 34 éves Grubacs Igor, akit kábítószer-kereskedelem miatt köröznek. Emlékezetes, a férfi akkor menekült el, amikor a rendőrök idén február elején tetten érték őt és két társát a XIII. kerületben egy drogszállítmány pakolgatása közben. Az áru, ahogy megírtuk, ráadásul rekordmennyiségű volt, mintegy 250 millió forintot ért. A nyomozók a kábítószer mellett két fegyvert is lefoglaltak.

Grubacs Igor / Fotó: Police.hu

Grubacs Igor / Fotó: Police.hu

Farkas Róbert

A TOP körözési lista régi szereplője Farkas Róbert, aki a 2002 májusában történt móri bankrablás első gyanúsítottja volt Horváth Szilárddal együtt. A Varjú becenevű férfit és társát azért vélték a nyolc halálos áldozatot követelő bűncselekmény elkövetőjének, mert több zálogházat raboltak ki fegyverrel és zsákmányoltak azok során százmillió forintnyi értéket. Később kiderült, hogy Farkasnak és Horváth Szilárdnak nincs köze a móri bankrabláshoz, de a férfi azóta sem került elő.

Farkas Róbert / Fotó: Police.hu

Farkas Róbert / Fotó: Police.hu

Plank Zoltán

Egy másik veszélyes bűnöző, Plank Zoltán – mint a Hirmagazin is beszámolt róla – 400 millió forinttal bujkálhat külföldön. Plank kínai üzletemberektől egy hónappal azután, hogy bérgyilkosokkal szerette volna kivégeztetni az útjában álló üzletfeleit. A bérgyilkosok hibáztak, ezért vezettek a nyomok Plank Zoltánhoz. A késsel súlyosan megsebesített áldozatot ugyanis a felbérelt emberek – abban a tudatban, hogy meghalt – otthagyták. A megkéselt férfi azonban túlélte a támadást. A bűnözőt európai fejvadászok üldözik a toplistás, rablást is elkövetett bűnözőt, akiért egymilliós nyomravezetői díjat ígér a rendőrség.

Plank Zoltán / Fotó: Police.hu

Plank Zoltán / Fotó: Police.hu

Cseh MArcell

Szintén fegyvere lehet annak a budapesti születésű, 29 éves Cseh Marcellnak, aki 2018 áprilisában elkövethetett egy ékszerboltrablást Budán. A férfi autóját a ferihegyi repülőtér környékén találták meg, ezért a rendőrök azt gyanítják, hogy külföldre szökhetett. Fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A körözési listán a fegyveres rablás mellett csalás is szerepel, többek között azért, mert Cseh Marcell egy hotelben nem fizette ki az ott tartózkodásának költségeit. Azzal a dumával lógott meg, hogy a párját kórházba kell vinnie a, mert rosszul van a terhessége miatt.

Cseh Marcell / Fotó: Police.hu

Cseh Marcell / Fotó: Police.hu

Dudla Andrea

A leghosszabb ideje körözött magyarországi nő, aki ellen 11 körözés van érvényben a 41 éves Dudla Andrea. A nőt csalás és költségvetési csalás elkövetése miatt keresett, illetve azért, mert a vele szemben jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetését nem kezdte meg. Dudla Andrea több emberrel együtt 400 millió forintos hitelt vett fel bankoktól kamucégek nevében, illetve a nő és egy társa 2012-ben 4 400 tonna kukoricát többeknek is eladott, majd a pénzt beszedve meglógtak az országból.

Dudla Andrea / Fotó: Police.hu

Dudla Andrea / Fotó: Police.hu

A sajtóban már beszámoltak arról, hogy Dudla Andrea bűntársát elfogták, de a nő eddig nem került elő, és felmerült az is, hogy már nem is él.

police, blikk

Hirmagazin.eu