Home Életmód Otthon, lakberendezés, kert Itt a jó idő, támadnak az egerek, mutatjuk, hogy tudod távol tartani...

Itt a jó idő, támadnak az egerek, mutatjuk, hogy tudod távol tartani őket

0

Egérnyomokat találtál a kamrában? Ne késlekedj, mert hamarosan rengetegen lesznek! Intézz ellenük összehangolt támadást!

A rágcsálók elleni legjobb védekezés az összehangolt támadás.

Gondosan szervezd meg a teendőket. Mutatjuk, mire figyelj!

1 egér esetén:

Olyan nem létezik! Ha egy egeret látsz, biztos lehetsz benne, hogy van ott jóval több is. És nagyon gyorsan szaporodnak!

Jelek, hogy van egered

Ami leginkább szembetűnik, az az egérkaki. Olyan, mint a préselt halétel. Ám ha megrágott dobozt látsz a kamrádban, vagy törmelékes papírhulladékot az ételes doboz mellett, akkor is nyugodtan gyanakodhatsz a nem kívánt látogatókra.

Károk

Nem csupán a dobozokat és a falat rágja át! Sokkal veszélyesebb, amikor a vezetékeket metszi el éles fogacskáival. Ez akár lakástüzet is okozhat!A számos betegségről, baktériumról, amit terjeszt, nem is szólva!

A felhalmozott ürülék súlyosbíthatja az allergiás, asztmás tüneteket.

Egércsapda

Itt a jó idő, támadnak az egerek, mutatjuk, hogy tudod távol tartani őket 2

Még mindig a leghatásosabb a jó öreg egércsapdás módszer. Egy szem mogyorót, sajtot tegyél oda csalétekként és utolsó vacsoraként.

Hová tedd a csapdát?

Nem célravezető ötletszerűen, össze-vissza elhelyezni. Meg kell tudni, honnan jön az egér, mi a belépési pontja. Segíthet, ha megtalálod a fészkeket és a legfőbb tartózkodási helyeit. Ezeken a pontokon állítsd fel a csapdákat.

Lyukak, rések megszüntetése

A pincéből már sikeresen eltávolítottad az összes egérkét? Most jön a következő lépés: megakadályozni, hogy a rokonai hozzád költözzenek.

Az egér a legkisebb lyukon is képes bejutni, vagy ha mégse, nagyobbra rágja.

Vizsgáld végig az összes falba menő csövet. A cső és a fal közötti réseket acélforgáccsal dugaszold el.Ez az egyetlen, amivel nem képes megbirkózni egyetlen rágcsáló sem. Cseréld ki az öreg szigeteléseket is. Az elporladt, régi szigetelésen könnyen lyukat fúrnak. A szellőzőnyílásokra és a kéményre rögzíts fémhálót.

Garázslakók

Ha az egér bejut a garázsodba, akkor előfordulhat, hogy a kocsidban, a motorháztető alatt fog berendezkedni. (Télen, amikor a meleg motor kellemes fűtést nyújt, az a legvonzóbb hely számukra!) Az elrágott vezetékek okozta tragikus következményeket nem kell ecsetelnünk.

Bozót a ház körül

A bozótos, cserjés növényzet biztos fedezéket jelent a rágcsálóknak. Vágd vissza a bokrokat a ház közelében, ne legyen meghívó számukra. A kertben a télire szánt tüzelő az egyik kedvenc fészkelőhelyük. Ne tárold túl közel az otthonodhoz. Legjobb, ha legalább 6 méter távolságot hagysz a ház és a farakás között.

Megelőzés

Ne csábítsd őket, mert még odajönnek!

Tárold az élelmiszert légmentesen záródó dobozokban.A házi kedvenc táljáról se feledkezz meg. A maradék étel odavonzza az egereket. Az étkezések közti időben tartsd üresen és tisztán a háziállatok táljait.

Forrás: Ripost

Exit mobile version
Megszakítás