4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Itt a hangfelvétel a történelmi bénázásról, így vették el a Liverpool szabályos gólját

Dátum:

Megosztás:

Erre nincsenek jobb szavak: megdöbbentő, felfoghatatlan.

Eljött a pillanat: az angol játékvezetői testület nyilvánosságra hozta a felvételt, amelyiken a nagy botrányt kiváltó Tottenham–Liverpool hétvégi bajnoki játékvezetője és a videó előtt ülő játékvezetők valamint a pálya melletti negyedik bíró beszélgetnek az eseményekről. Ahogy korábban már megírtuk, az egykori FIFA-játékvezető szerint nem tudni, mi lesz, hogy újrajátszhatják-e a meccset, de „láttunk már csodát”. Ennek 

a hangfelvételnek a meghallgatása után kinyílik a bicska a Liverpool- és fociszerető ember zsebében, és már nem tűnik elképzelhetetlennek semmilyen következmény.

A sztori röviden: a már tíz emberrel játszó Liverpool vezetést szerez, mivel Szalah passza után Diaz a kapuba rúgja a labdát. A partjelző lest lát, kiderül, nincs igaza, Hooper viszont nem gólt, hanem szabadrúgást ítél.

Most hallgassuk meg a videót:

Videó

Valóban 

elhangzik a kommunikációban a check completed kifejezés, és ahogy ezt kimondja Darren England, a VAR-bíró, nem teszi hozzá, hogy no offside, 

no offside – kommentál a Telex. Hangsúlyozzák: a VAR-képzés egyik legfontosabb része, hogy a lehető legegyszerűbb elmondják, mit láttak a videón, vagyis ezúttal azt, hogy nem volt les. Azonban ezúttal a pályán tartózkodó, a meccs nyomása alatt lévő játékvezető, miután meghallja, hogy elvégezték a felülvizsgálatot, már azonnal engedi is tovább a játékot, de nem középkezdéssel, hanem szabadrúgással, írják.

Hozzáteszik: amikor észbe kapnak a videó előtt ülők, akkor már a Pool kapusánál, Alisonnál a labda. „Peregnek a másodpercek, a pályán érdemleges nem történik, de 

a VAR ahelyett, hogy erélyesen fellépne, hogy szakítsák meg a játékot, mert gólt kellene ítélni, azt mondja vagy háromszor, nem tehetek semmit. 

(Erre a mondatra, I can’t do not anything, biztosan lecsapnak a mémgyártók.) Szabály szerint lehet, hogy így is van, de ez egy precedens értékű, megrázó hiba lett, ezért bele kellett volna állnia a játékmegszakításba, pláne, amikor kiment a labda, és bedobás következett” – foglalja össze a lap a lényeget.

A folytatást ismerjük: odalett a Liverpool szabályos gólja, Szoboszlaiék pedig a legvégén, a 96. percben egy öngóllal 2-1-re elveszítették a mérkőzést. Elgondolkodtató: ez volt a 14. alkalom, amikor a PGMOL bocsánatot kért, mert hibáztak. Mivel két szezon alatt hozták ezt össze, nem nehéz következtetni a képzés rendszerszintű hibájára, írják.

Újrajátszhatják Szoboszlaiék botrányos meccsét? – az egykori FIFA-játékvezető szerint nem tudni, mi lesz, de „láttunk már csodát”

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Összeült...

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...