9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Itt a bizonyíték: Elkerülhető lett volna az 5 ember életét követelő tengeralattjáró-tragédia – videó

Dátum:

Megosztás:

Bizonyító erejű e-mail üzenetek kerültek elő a tengeralattjáró állapotáról.

Újabb információk láttak napvilágot a Titan merülőhajó tragédiájáról, melyek alapján arra lehet következtetni, hogy elkerülhető lett volna az 5 ember életét követelő baleset, ha a vezérigazgató kellően körültekintően jár el.

kistengeralattjáró bevizsgálásáról szóló e-mailek legalábbis ezt igazolják.

Titanic tourist submersible disappear on an expedition to explore the famed shipwreck
Az OceanGate Titan kistengeralattjáróról szóló e-mailek kerültek elő. Fotó: OCEAN GATE / HANDOUT

A Titanic sorsára jutottak…

A legfrissebb feltevések szerint az OceanGate Titan nevű merülőhajó tulajdonosa, Stockton Rush nem törődött azzal, hogy milyen biztonsági óvintézkedéseknek kellene megfelelnie a turistahajónak. Mindez pedig közrejátszhatott abban, hogy az elsüllyedt Titanic felfedezésére indult kistengeralattjáró 5 utasa végül életét vesztette és ezzel a Titanicon elsüllyedt utasok sorsára jutott.

A biztonsági intézkedésekről szóló e-mailek alátámasztják, hogy a Titanic turista-tengeralattjáró biztonságával kapcsolatban nem volt minden rendben, amire a biztonsági szakértő fel is hívta a vezérigazgató figyelmét.

Rob McCallum biztonsági szakértő állítása szerint ő nem is egyszer figyelmeztette az OceanGate vezérigazgatóját, Stockton Rusht, hogy amíg egy független szervezet teljesen át nem nézte és megfelelően át nem vizsgálta a merülőhajót, addig annak használata kockázatos, sőt életveszélyes lehet az utasok számára.

BBC által látott e-mailekben az is szerepel, ahogyan a biztonsági tanácsadó McCallum előre figyelmeztette Rusht.

Úgy tűnik végül a Titan merülőhajó a Titanic sorsára jutott. Sajnálatos tény, hogy mindkettő esetében azt hitték annak utasai, hogy elsüllyeszthetetlen.

turistahajót elméletileg arra használták volna, hogy az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsát mutassa meg a luxusutazást megfizető utasainak. A balesetben a vezérigazgató mellett 4 további utas vesztette életét.

Ezt is olvasd el!

Az e-mail levelezésekből kiderült, hogy a biztonsági tanácsadó ráadásul többször is figyelmeztette a vezérigazgatót.

Amíg egy tengeralattjárót nem osztályoznak, tesztelnek és ellenőriznek le, addig tilos kereskedelmi mélymerülési műveletekre használni

– olvasható.

Arra kérem, hogy minden szempontból legyen óvatos és körültekintően járjon el a tesztelés és a tengeri próbák során

– szerepel egy másik levélváltásban.

szörnyű tragédia óta számos kérdés merült fel a szakértőkben. Arra is keresik a választ, hogy vajon a kistengeralattjáró már a merülés során megsérülhetett vagy csak azután, hogy útnak indult, illetve nem akadhatott-e be valamibe odalent.

Ami az OceanGate korábbi merüléseit illeti, többször fordultak elő különféle problémák. Olyan is gyakran történt, hogy megszakadt a kommunikáció a merülőhajóval – hívta fel a figyelmet a Mirror.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...