5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Iszlám Állam: több helyen heves harcok voltak, sok a halott és sebesült

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 08 210050
Forrás: MTI | 2015. 03. 08. 19:53:27

Az Iszlám Állam (IÁ) több tagja és számos kurd fegyveres vesztette életét vasárnap Szíria több pontján a heves harcok során, a szíriai erők légi csapása következtében civilek is meghaltak, az an-Nuszra terrorszervezet számos harcosa is életét vesztette e támadások következtében.
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint legalább negyven kurd és dzsihadista fegyveres esett el a véres ütközetekben, amelyeket Tell-Tamer birtoklásáért folytattak egymással. A Damaszkusztól 600 kilométerre lévő város stratégiai jelentőségű a dzsihadisták számára, mivel ha sikerül bevenniük, elzárhatják a külvilágtól a kurdok által ellenőrzött el-Haszeke várost.

Az északkeleti el-Haszeke tartományban azért fontos számukra a teljes ellenőrzés kivívása, mert az a szíriai-török-iraki határ háromszögében fekszik, az IÁ szíriai és iraki területeit összekötő útvonalon.

Az OSDH ugyancsak tudni vélte, hogy tizenegy polgári lakos vesztette életét vasárnap egy légi támadásban, amelyet a szíriai kormányerők hajtottak végre a fővárostól nem messze fekvő Erbínnél a felkelők állásai ellen, ötven ember megsebesült.

Szíria északi részén, Handarat és Baskoj környékén súlyos harcok folytak az an-Nuszra terrorszervezet tagjai és a kormányhadsereg katonái között. Az OSDH szerint a dzsihadista szervezet egyik helyi vezetője és egy gyermek halt meg egy rakétatámadás következtében.

Az amerikaiak által vezetett koalíció a hét végén összesen tizenhárom légi csapást hajtott végre az IÁ állásai ellen Irakban és Szíriában.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...