14.7 C
Budapest
2022. szeptember. 25. vasárnap

Ismét vádat emeltek Silvio Berlusconi ellen

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ismét bíróság elé idézték Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt csütörtökön, akit azzal vádolnak, hogy kenőpénzeket fizetett tanúknak annak érdekében, hogy hamis vallomásokat tegyenek egy őt érintő, több éve húzódó büntetőjogi eljárásban.

Az úgynevezett Ruby-per egyik mozzanatáról van szó, amelyben a jobboldali volt kormányfőt és médiamágnást azzal vádolták, hogy 2010-ben, még miniszterelnöksége idején szexuális kapcsolatot létesített az akkor még kiskorú marokkói lánnyal, Karima el-Mahrouggal, akit a médiában csak Rubynak neveznek. A nyomozás során fényt derítettek arra, hogy Berlusconi „találkákat” szervezett kiskorú lányokkal egyik villájában.

Róma, 2015. október 16.
Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Hajrá Olaszország (Forza Italia) párt vezetője (k) leveszi a zakóját az egyik női résztvevő előtt a párt regionális vezetőinek konferenciáján Rómában 2015. október 16-án. (MTI/EPA/Alessandro Di Meo)

A vád alapjául lehallgatott telefonbeszélgetések, illetve a volt miniszterelnök környezetéből származó információk, valamint egyes érintett lányok elmondásai szolgáltak.

A milánói ügyészség akkor a területileg illetékes sienai bírósághoz továbbította az ügyet, mivel az említett – a sajtóban csak „bunga-bunga partiknak” nevezett – összejövetelek az akkori kormányfő arcorei villájában zajlottak.

Öt és fél évvel ezelőtt az ügyészség kiderítette, hogy Berlusconi jelentős pénzösszegeket utalt át az e perben megidézett tanúknak. Állítólag 72 ezer eurót utalt át két táncosnő apjának a számlájára. Az ügyészek szerint egy harmadik nőt is kenőpénzzel (55 ezer eurót) korrumpált, így érve el azt, hogy hamisan tanúzzanak a Ruby-per tárgyalásán.

Két zenésznek is komoly összegeket fizetett ki ugyanebből a célból.

A 81 éves üzletember és politikus ellen csütörtökön azért emeltek vádat, mert hamis tanúzásra bírta Danilo Mariani zongoristát, aki állítólag jelen volt az Arcoréban rendezett „légyott partikon”. A zenész tanúvallomásában azt állította, hogy „még csak atyai ölelés sem történt” ezeken az eseményeken.

Berlusconi jobbközép Forza Italia pártja az utóbbi időben újra aktivizálódott az olasz politikai életben, maga a milliárdos üzletember is aktívan részt vesz a regionális választások előkampányában. A volt kormányfő nem rejti véka alá, hogy újra indulna a miniszterelnöki tisztségért a következő választásokon, ha nem tiltották volna el közhivatal viselésétől, miután vétkesnek találták csalás vádjában egyik vállalatával összefüggésben.

Forrás: hirado.hu

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A 17 legveszélyesebb tetoválás, aminek a jelentését sokan nem is gondolnák

Egy tetoválás sokkal több annál, mint az önkifejezés egy testen viselt formája. Egyes embercsoportok számára ugyanis az egyébként ártatlannak...

Őt tartják a legalkalmasabbnak a válságkezelésre az ellenzéki szavazók

Az IDEA Intézet kutatásában egy árnyékkormány szükségességéről, valamint a válságkezelésre legalkalmasabbnak tartott politikusról is kérdezték az ellenzéki szavazókat. Molnár...

20 játszótéri dizájn-katasztrófa, amiről alig hiszed el, hogy tényleg megtörtént – képek

Egy játszótér megtervezése és kivitelezése ma már számtalan szigorú szabályhoz kötött – ám nem volt ez mindig így. Az...

Prága ársapkát vezet be novembertől a lakossági áram- és gáz fogyasztásra, ezzel védve a háztartásokat a szárnyaló energiaáraktól… – Átszámítva 96.- Ft az áram.,...

Valahogy így kellene itthon is megoldani, és akkor nem kellene attól rettegni, hogy milyen számlák fognak kijönni.. Mindenki az...