24.7 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Ismét tinédzsereket késeltek meg Nagy-Britanniában

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Két újabb tinédszert késeltek halálra Nagy-Britanniában a hét végén. A mostani áldozatokkal együtt 24-re emelkedett az idei késelések halálos áldozatainak száma.

 

Sajid Javid brit belügyminiszter közölte: a héten találkozik a rendőrfőnökökkel, hogy „az értelmetlen erőszaknak” véget vető intézkedésekről tárgyaljanak. „Fiatal embereket gyilkolnak meg országszerte, ez nem így nem mehet tovább” – szögezte le Javid.

A rendőrség szerint a késelések elszaporodása egy olyan országban, ahol nehéz fegyverhez jutni, több tényezőre vezethető vissza, ezek között van a kábítószeres bandák közötti vetélkedés, a fiataloknak nyújtott támogatások csökkentése és a közösségi médiában megjelenő provokációk. A bűncselekmények közül sokat London szegénynegyedeiben követtek el.

A késelések fontos belpolitikai kérdéssé váltak, miután tavaly rekord számban követtek el ilyen bűncselekményt. A 16 éves és annál fiatalabb megkéselt kiskorúak száma 93 százalékkal nőtt 2016 és 2018 között. A rendőrség ugyanakkor létszám- és pénzgondokkal küzd a Theresa May kormánya által bevezetett megszorító intézkedések miatt.

A hét végén a 17 éves Yousef Ghaleb Makki iskolást késelték meg egy Manchester környéki faluban, amikor egy barátját látogatta meg. Két 17 éves fiút vettek őrizetbe a gyilkosság gyanújával. Jodie Chesney 17 éves cserkészlányt egy parkban szúrták agyon London keleti részében. A családja „véletlenszerűnek és minden ok nélkülinek” nevezte a meggyilkolását.

A késelések többségét a legszegényebb negyedekben követik el, ahogy magas a bűnözés. Két hete három kamaszt késeltek meg a közép-angliai Birminghamben, egy magasrangú rendőrségi vezető szerint Nagy-Britannia országos vészhelyzettel néz szembe.

A 2018 márciusát megelőző év során összesen 285 késsel és más szúró fegyverrel elkövetett támadást követtek el, a legtöbbet 1946 óta, amióta a belügyminisztérium az ilyen fegyverrel elkövetett gyilkosságok jegyzékét vezeti. A 2008 márciusát megelőző évben volt a legtöbb halálos kimenetelű késelés: 268. A fővárosi rendőrség szerint idén Londonban 19 gyilkosságot követtek el.

A kormány közölte, hogy egy sor intézkedést hozott a fiatalkorú erőszakos bűnözés visszaszorítására, közöttük 200 millió fontos (73,8 milliárd forint) ifjúsági alap létrehozását és a kábítószerrel kapcsolatos visszaélések független felülvizsgálatát. További 970 millió fonttal (358 milliárd forint) megemelik a rendőrség költségvetését.

Forrás: MTI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gyakorlatozás közben elmerültek a Dunában a börtönőrök, nagy erőkkel keresik őket..

Tragikus baleset történt Dunaújvárosnál. A helyi hírportál a Dunaújváros Online írta meg, hogy a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője munka közben...

Belügyminisztérium: nincs véleményük arról, hogy Szolnokon orvoshiány miatt nem tudják fogadni a szülő kismamákat

Kunhalmi Ágnes kérdésekkel fordult a Belügyminisztériumhoz és az ombudsmanhoz azzal kapcsolatban, hogy Szolnokról az orvos-és ápolóhiány miatt más...

Az EU üzemeltetné a magyar gáztározókat is? Reagált a magyar kormány..

Az Európai Néppárt elnöke tegnap arról elmélkedett, hogy szerinte célszerű lenne az Európa Unió tagjainak közösen működtetniük a...

Szexragadozó nevelőapjuk végezhetett a nővérekkel Diósjenőn – Megszólalt a 13 éve elásott lányok édesanyja (18+)

Egy tizenhárom éves rejtély oldódhat meg, miután a Nógrád megyei Diósjenőn múlt pénteken egy holttestet találtak. Az előkerült...
facebook