21.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Ismét magyar szakács a világ legrangosabb versenyén! – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Pohner Ádám és a magyar csapat 2019. január 28-án rajtol a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or-on Lyonban.

Még 5 gyakorlás és indulás

A világ legjobb séfjei találkoznak Lyonban, a legnagyobb presztízsű szakácsversenyen január végén. Közöttük lesz Pohner Ádám, a mezőny legfiatalabbjaként. A 25 éves versenyzőnek még 5 alkalommal van lehetősége begyakorolni a menüt, utána utaznak a helyszínre. Az elmúlt hónapokban a csapat heti hat napot készült a versenyre: egyes napokon az alapanyagokat készítik elő és fejlesztik a versenyételeket, minden másnap pedig a verseny teljes imitációja történik, azaz a csapat időre elkészíti a két ételt. A csapat tagjai: Pohner Ádám (Kistücsök étterem), Csillag Richárd, commis (segítő), Segal Viktor, coach (edző) és Hamvas Zoltán, elnök.

A felkészüléshez a Magyar Bocuse d’Or Akadémia biztosította a szakmai hátteret. A Hungexpón felállított versenyboxban a csapat maximálisan koncentrálhatott a feladatra. Számos szakácstanuló és kezdő szakács is részt vehetett a gyakorlásban, hiszen az Akadémia kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést.

Csontos karaj is lesz!

Összesen 24 ország csapatai mérik össze tudásukat. Ahogy minden évben, természetesen idén is két ételt kell majd elkészíteniük a csapatoknak, a 2019-es versenynek azonban külön szépsége, hogy a versenytémák a tavaly elhunyt Paul Bocuse (a verseny alapítója) és Joel Robuchon (az évszázad szakácsa, éttermei 30 Michelin csillagot kaptak) munkásságának állítanak emléket.

Két ételt kell elkészíteni minden versenyzőnek, az egyik egy igazi francia klasszikus, a zöldség chartreuse (rétegezett zöldségek), sokféle kagylóval. A másik egy hústál, aminek a kötelező alapanyaga a csontos borjúkaraj (5 csonttal), azonban újszerű kihívás, hogy az ételhez a csontot is fel kell használni, sőt, együtt is kell főzni vele.

Ismét magyar szakács a világ legrangosabb versenyén! 1
A Bocuse’d Or magyar csapata / Fotó: Fekete Antonio

Minden alkalommal megújul

A versenyt Paul Bocuse alapította immáron 32 éve, Lyonban. Azóta minden második évben megrendezik. A Bocuse d’Or versenyek dinamikáját a folyamatosan változó versenyszabályzat adja, ami mindig figyelembe veszi a világ csúcsgasztronómiájának jelenlegi állását, és egy lépéssel a trendek előtt jár. Ezért tud újat mutatni minden alkalommal.

Piacra a friss alapanyagokért

A METRO 25 éve elkötelezett támogatója a magyar gasztronómiának. Immáron hagyomány, hogy a versenyen a METRO biztosítja a piacot, ahonnan a csapatok beszerzik a zöldségeket és a csírákat.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Fekete Antonio

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy férfi rohant be a metróalagútba a Blaha Lujza térnél és elvágta a torkát

Hatósági zárás miatt nem jár a 2-es metró a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között...

Miért van egyre több pajzsmirigybeteg? Az endokrinológus válaszol

A kételkedők joggal vetik fel, hogy ez csupán látszat, hiszen a jobb diagnosztikus módszerek miatt érezzük csak, hogy...

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...