1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Ismét hangos a bevándorláspárti tábor Németországban – videó

Dátum:

Megosztás:

Olaszország visszatért a veszélyes baloldali politikához – erre figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Alighogy megalakult az új, baloldali kormánykoalíció Rómában, máris jelezték, hogy befogadják a csempészhajók utasainak egy részét, a többieket pedig – kötelező kvóták szerint – szétosztanák a tagállam között. Németországban is újra hangosabb a bevándorláspárti tábor: 90 település jelezte, hogy hozzájuk mehetnek a Földközi-tengeren érkező illegális bevándorlók

– közölte az M1 Híradója.

Napok óta várakozik a Földközi-tengeren az Ocean Viking nevű civil hajó, 82 migránssal a fedélzetén. A bevándorlókat még Líbia közelében vették fel. A céljuk, hogy valamelyik európai kikötőben tehessék őket partra.

Erre van is esély, miután az új, baloldali kormányt vezető miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben jelezte, Róma megnyitja a kikötőket a migránsokat szállító NGO-hajók előtt, ha az illegális migránsok többségét kvóták szerint szétosztják a tagállamok között.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról beszélt: „Olaszország visszatért a migránsokat beengedő, veszélyes baloldali politikához. Amíg Matteo Salvini volt a belügyminiszter, bebizonyították, hogy meg lehet védeni a tengeri határokat is.”

Közben 90 német önkormányzat jelezte, szeretne közvetlenül dönteni arról, hogy migránsokat fogadjon be a Földközi-tengeren érkezők közül – írja a Die Welt című német napilap. Azt mondják, nem akarnak közös európai megoldásra várni.

Megszólalt az ügyben a szövetségi belügyminiszter is. Horst Seehofer szerint az önkormányzatok nem illetékesek a migránsok befogadásában.

„Európai jogi és a német jogrendszer szerint is képtelenség az, amit ez a 90 település szeretne” – mondta Ifj. Lomnici Zoltán az M1-nek. Az alkotmányjogász szerint ez ismét meghívás a migránsoknak és felhívás az embercsempészeknek.

Az uniós belügyminiszterek legközelebb szeptember 23-án, Máltán tárgyalnak a kvótákról.

m1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...