21.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

 Folytatódik az Artista Cafe című nyilvános beszélgetéssorozat, március 21-én újabb est érkezik, amelyen a modern színpadtechnikai újdonságokról értekeznek a meghívott művészek, artisták, szakemberek.

Ismét Artista Cafe a Fővárosi Nagycirkuszban

“Hétfőn nincs is előadás?!  Ne törődj vele!

Március 21 –én, 18:00 órától közöttünk a helyed a Fővárosi Nagycirkuszban! A programon való részvétel ingyenes, ugyanakkor a www.mitnekedcirkusz.hu oldalon szükséges a regisztráció. – áll az esemény meghívójában.

A havonta jelentkező ARTista Café mostani vendégei: Nagy-Kálózy Eszter színésznő, Turnai Tímea színházkutató, Földesi Renáta, a Pető Intézet tanársegédje (és még néhány meglepetés vendég).

Az esemény témái

 

* kitörölhető-e és ha igen, hogyan a “cirkusz” szó pejoratív tartalma?

Mit tehetünk annak érdekében, hogy a cirkusz szó mögötti tartalom ne a “balhéra”, a hisztire, hanem a csodára, a lehetetlen leküzdésére és a feltétlen bizalmon alapuló csapatmunkára utaljon?

*  alkalmazhatók-e a cirkuszokban a XXI. század színpadtechnikai újdonságai?

A téma apropóját a Fővárosi Nagycirkusz vadonatúj, Vízi cirkusz – Atlantisz gyermekei című előadásának szökőkutas, hidraulikusan emelkedő – süllyedő medencéje adja. Amikor Kovács Bálinttal, a Nemzeti Színház műszaki igazgatójával, Jerzsa Attila műszaki igazgatóval és Szabó János építésszel e témáról beszélgetünk, kicsit a tervezés alatt álló cirkuszművészeti központra is fókuszálunk.

*  az est folyamán emlékeznek a századik életévében, március 2-án elhunyt  Franz Czeisler Tihanyra, a XX-XXI. század egyik legismertebb és legnépszerűbb, magyar származású bűvészére és legendás cirkuszigazgatójára is.

 

Forrás: zene. hu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...

Dizon Home – vigyél életet otthonodba!

Sok lakberendezési áruházat találhatunk manapság, azonban olyat, mint a Dizon Home, meglehetősen keveset. Ebben az esetben ugyanis nem csak...
facebook