7.1 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Ismert barlangi mentő fedezte fel a hárshegyi gyerekgyilkos áldozatát: „Vérbe fagyva találtam a szíven szúrt kislányra”

Dátum:

Megosztás:

Magyarország egyik legismertebb barlangi mentője, Adamkó Péter sok mindent megélt élete során: ő találta meg többek között a Balaton császáraként hírhedtté vált, majd egy garázsba bebetonozott Szlávy Bulcsú maradványait, de már a hetvenes évek végén is a rendőrgyilkos Soós Lajos egyik áldozatának holtteste után kutatott.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A rendszerváltás előtti kriminalisztika egyik legfelkavaróbb gyilkossági ügye az egész közvéleményt sokkolta, a nyugdíjaskorú férfi pedig máig nem tudja kiverni a fejéből a pillanatot, amikor rábukkant a kisvasút hárshegyi megállója mellett egy 13 éves kivégzett kislány élettelen testére.

Most a Vasárnapi Blikk-kel 42 év után mégis visszatért a borzalmas tett színhelyére és felidézte az akkori eseményeket.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

– Egy túrázás közben eltévedt gyerek miatt hívtak be a II. kerületi kapitányságra, amikor jött a riasztás, hogy megszúrtak két gyereket a Hárshegyen. Jól ismertem a terepet, ezért én is a zsarukkal tartottam.

Az úttörővasút állomásának épülete mögött hevert egy kislány félig levetkőztetve, szíven szúrva. Még nem volt merev, de ahogy megfogtam, éreztem, hogy nem él

– mesélte lapunknak Adamkó.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Az akkor 29 éves férfi arra is emlékszik, hogy nem tudtak telefonálni a helyszínről, ezért egy paddal betörték a megálló ablakát, így az ott lévő készülékkel kértek segítséget.

Mindeközben a kegyetlen gyerekgyilkos egy másik úton elszaladt a XII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol feladta magát.

A tettest, M. Henriket kivégezték, de ez már nem segített 13 éves áldozatán / Fotó: Fehér György/Francia Új Hullám Filmművészeti SzakkönyvkiadóA tettest, M. Henriket kivégezték, de ez már nem segített 13 éves áldozatán / Fotó: Fehér György/Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvkiadó

– Az bosszantott, hogy nem sikerült megfognom. Sajnos egy másik úton ment le a hegyről – tette hozzá a Magyar Barlangi Mentőszolgálat jelenlegi riasztásvezetője.

M. Henrik alig múlt 18 éves, amikor baltával támadt a szüleire. A fiatalnak sosem sikerült elveszítenie szüzességét, állítása szerint már az iskolában is mindig kinevették a lányok, ez pedig egész életére rányomta a bélyegét.

Évekkel később aztán megtámadott egy 12 éves gyereket, akit összekötözött, a száját betömte, a tőrjével pedig mellkason szúrta a magatehetetlen fiút. Ezután három évet töltött börtönben. Szabadulása után aztán erőszakos nemi közösülésért és sikkasztásért újra bevarrták. Miután 1978-ban szabadult, egyre őrültebben akart nőt.

A következő év április 9-én reggel a táskájába tett egy tőrt, egy négyméteres kötelet, egy injekciós tűt, és elindult Hűvösvölgybe.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

A Gyermekvasút hárshegyi megállójának felfigyelt a padon ülő kislányra és a 15 éves O. Györgyre. A fiút megkötözte, majd miután megpróbált erőszakoskodni a lánnyal, a két gyermeket többször mellkason szúrta. Kati szinte azonnal meghalt, a fiú pedig annak köszönheti az életét, hogy halottnak tettette magát.

A 32 éves kéjgyilkost végül 1979 decemberében végezték ki.

A napokban megjelenő könyv erről a gyilkosságról is szólA napokban megjelenő könyv erről a gyilkosságról is szól

– A férfi szexuális indítékból ölt. Az ilyen elkövető csak akkor hagyja abba, ha elkapják, megöregszik vagy meghal. A Kádár korszakban nem fordulhatott elő, hogy tettes nélkül maradjon egy gyilkossági ügy, ráadásul M-nek volt priusza bőven és hasonló bűncselekményt is követett már el, ezért szinte biztosra vehető, hogy ha nem adja fel magát, akkor is eljutnak hozzá a nyomozók – fűzte hozzá Dulai Péter kriminalista, akinek a napokban jelenik meg a „Gyilkosság a panel tetején” című könyve, amiben számos hasonló történet mellett a hárshegyi gyerekgyilkosságról is bővebben olvashatnak.

Még több bűnügyi hír, és baleseti hír!

Színházban is játszották

M. Henrik történetét 11 évvel ezelőtt Anger Zsolt a Pedig én jó anya voltam című egyszemélyes darabban vitte színpadra. Az előadás a férfi kegyetlenségeit Pogány Judit főszereplésével az édesanyja szemszögéből értelmezte.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Szégyen, ahogy kinéz Berki Krisztián sírja: megszólalt az édesanyja

Közel tizenegy hónapja, hogy Berki Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt ferencvárosi otthonában, ám végső nyughelyére még mindig nem került...

EU: „2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak kell lennie”..

Az Európai Unió egy új törvény betartatására készül, amely előírja, hogy 2035-től minden eladott új autónak nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak...

Háború a budapesti társasházban: „Ezek szárnyas patkányok”

Valóságos harci állapot van abban a XXII. kerületi társasházban, ahol egy bácsi mindennap eteti ablakából a galambokat, ezzel...

„EZ MAGA A POKOL! egy perc alatt tűnt el!” – Százak keresik a viharban eltűnt 6 éves Gergőt!

Százak keresik már közel egy napja azt a 6 éves autista kisfiút, aki otthonról tűnt el a szélviharban....