5.5 C
Budapest
2022. november. 26. szombat

Iskolakezdés: Idén is több tízezres támogatást lehet igényelni..

Dátum:

Megosztás:

A tankönyv ingyen van ugyan, de így is sok kiadásuk van a szülőknek az iskolakezdéssel kapcsolatban. Ám ezeket lehet csökkenteni.

Az augusztus kiadások szempontjából az egyik legnehezebb hónap, főleg a többgyermekes családok esetében. Nekik nem csak egy esetleges táborozás, nyaralás költségét kell előteremteni a mindennapi megélhetés mellett, de az iskolakezdés is komoly teher. Hogyan csökkenthetők ezek a kiadások?

Kérhető támogatás a munkahelytől

Béren kívüli juttatásokkal továbbra is támogathatják a munkáltatók az erre jogosult dolgozóikat. Igaz 2019-óta kevés cég él ezzel a lehetőséggel, de érdemes azért rákérdezni.

Young,Couple,Thinking,And,Looking,At,A,Laptop,Computer
Fotó: Shutterstock

Állami támogatás is igényelhető

Az iskoláztatási támogatást a lakóhelyünk szerint illetékes kormányablakokban lehet igényelni. A támogatás a tankötelessé válás évének november 1-jétől a tankötelezettség teljes időtartamára jár. A támogatás összege nem egyedülálló szülőknek:

  • egy gyermek esetén 12.200 forint;
  • két gyermek esetén, gyermekenként 13.300 forint;
  • három vagy több gyermek esetén, gyermekenként 16.000 forint;
  • tartósan beteg, vagy fogyatékos kiskorú gyermek nevelése esetén 23.300 forint;

Az egyedülálló szülők ennél magasabb összegű támogatásra jogosultak.

Az önkormányzatokhoz is lehet fordulni

A helyi önkormányzatok még tovább csökkenthetik a szülők anyagit terheit. Adhatnak az arra jogosultaknak például beiskolázási segélyt vagy támogatást. Például Szügyön gyermekenként 50.000 forintot, Szegeden 10.000 forintot lehet igényelni.

iskolakezdés,támogatás
Fotó: Pixabay

Az egészségpénztári számla is segíthet

Gyermekenként évente az év első napján érvényes minimálbér összegének erejéig fizethetjük a tanévkezdés költségeit az egészségpénztári megtakarításunkból – írja a BiztosDöntés.hu. A keretösszeg tehát jelenleg 200.000 forint/év/gyermek. Ez után az összeg után( amit előtte természetesen be kell fizetni apránként a számlára) 45.000 Ft adóvisszatérítést kaphat majd a szülő, vagyis ennyivel lehet olcsóbb az iskolakezdés. A támogatás a felsőoktatásban részt vevő gyermekekre is kérhető 25 éves korig. Esetükben a tandíjak és térítési díjak, kollégiumi vagy albérleti díj fizethető az egészségpénztáron keresztül.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...