20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Iskolai lövöldözéssel vagánykodott a tatai diáklány – videó

Dátum:

Megosztás:

Nagyon rossz útját választotta a figyelemfelkeltésnek a vaszarys diáklány. Úgy tudjuk, a Terrorelhárítási Központot is értesítették miatta.

Aggódó szülő kereste meg a Kemma.hu-t azzal, hogy a tatai Vaszary János Általános Iskolában a Terrorelhárítási Központ intézkedésére volt szükség, miután egy diák lövöldözést tervezett. A téma súlya és a közelmúltbeli, miskolci események okán is utánajártunk az ügynek. Mint ismert, tavasszal az interneten írta le egy 17 éves miskolci fiú, hogy hogyan fog volt általános iskolájában végezni mind több gyerekkel. Időben lecsapott a TEK és azóta le is tartóztatták a fiút, ahogy arról a boon.hu beszámolt. Arról már a teol.hu írt, hogy Szekszárdon egy nyolcadikos diák írta azt írta barátjának május 14-én, hogy megöli több tanárát és osztálytársát. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy inkább diákcsíny, mint valós terv volt ez a gyerek részéről.

A legfrissebb hírek itt!

Természetes, hogy a miskolci vagy épp a Szerbiában sajnálatos módon több halálos áldozatot is követelő vérengzés (amelynek elkövetője szintén fiatal, 20 éves még csak), illetve a belgrádi események (egy 13 éves fiú fegyverrel lelőtte több iskolatársát, az iskolaőrt és egy tanárt, valamint több diákot megsebesített az iskolájában) miatt most érzékenyebbek az emberek az ilyesfajta hírekre itthon is, illetve, ahogy az látszik, Tatán is. No de mi is történt a városban, illetve a Vaszaryban?

Több forrásunk is megerősítette, hogy valóban iskolai lövöldözés tervezése adott okot az aggodalomra. Információink szerint egy felső tagozatos diáklány miatt értesítették a hatóságokat. A Terrorelhárítási Központ megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a konkrét esetben intézkedniük nem kellett. Ettől függetlenül úgy tudjuk, hogy jelen voltak az intézménynél, de akciót nem hajtottak végre. Joggal (és megkönnyebbülve) teheti fel a kérdést bárki, hogy miért nem volt szükség erre.

Információink szerint azért, mert a diák csupán feltűnősködni, vagánykodni, menőzni akart, de szavai mögött valós szándék nem volt. Hogy honnan vehette az ötletet? Egyesek szerint, mivel családi kapcsolatai miatt nem idegen számára a katonaság, talán onnan jöhetett az elképzelés, hogy lövöldözéssel próbáljon meg keményebbnek látszani, de az is lehet, hogy a közelmúlt, nagyobb médiafigyelmet kapott esetei nyomán érezte úgy, hogy ez a jó út az érvényesüléshez. Akárhogy is, nem volt igaza.

Tolnában a szülők a KRÉTA iskolai rendszerben kaptak beszámolót az ottani esetről. Tatán információink szerint a diáklánnyal közvetlenebb kapcsolatban álló diákok, vagyis az osztálytársai szüleinek tartottak tájékoztatót az esettel kapcsolatban.

A legfrissebb hírek itt!

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!
Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes
Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes
Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111
Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

A közelmúltban a környei származású Wéber Anikó író, pedagógus volt a vendége a PontMost Egyesületnek. Gondolatébresztő előadásán azt boncolgatta, hogy legyőzhető-e az iskolai bántalmazás és szorongás, de podcastunkban is beszélt a témáról.

Néhány éve pedig sajnos súlyosabb véget is ért egy elharapózott iskolai eset. Akkor Tatabányán késelte meg iskolatársát egy 14 éves fiú. Őt 2022-ben ítélték el, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...