15 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Irtsd ki a rovarokat a konyhádból!

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 28 161830

Nem teszünk be a kamrába semmit melegen és semmit befödetlenül. És ha valami romlásnak indult, azt kidobjuk. A kamra ablaka mindig legyen nyitva, csak a legnagyobb téli fagyok idején csukjuk be, viszont ilyenkor gondoskodjunk arról, hogy kétszer-háromszor naponta szellőztessünk és vigyázzunk arra, hogy a konyha gőze ne hatoljon be oda.

A kamra padlóját is úgy tisztítjuk, mint a konyháét. Az ilyen módon tisztántartott konyhában és kamrában nem tud fészket verni semmiféle bogár, nem érzi jól magát a légy sem. Ha azonban mégis valahonnan ilyenféle kerülne a konyhánkba, kamránkba, indítsunk ellenük irtóháborút, ne hagyjuk nyugton őket se táplálkozni, se szaporodni.

A legyeket tulajdonképpen nem igen tudjuk kiirtani, igyekeznünk kell őket távoltartani. El kell venni a légy elől mindent, amivel táplálkozhatna. Ezt csak túlzott tisztasággal tudjuk elérni. Soha ne legyen sem a konyhán, sem a többi helyiségben semmi ételféle fedetlenül, takaratlanul, mosatlan edényt egy pillanatig se hagyjunk szabadon a legyek prédájának. Főzés ideje alatt tartsunk a konyha asztalán egy tálat tele vízzel, ha egy fedőt leveszünk, addig is, amíg vissza akarjuk tenni, tartsuk a vízben, a kanalat, amivel kevertük, ne tegyük le sehová, csak a vízbe. A szemétre is vigyázzunk! Akármit tisztítunk, papírra szemeteljünk, és ahogy elvégeztük, azonnal szedjük össze, tegyük a szemétbe. A szemetet tartsuk letakarva, ha nincs rendes fedőnk, takarjuk le papírral. Ha így vigyázunk, nem gyűlnek be a legyek. Mikor aztán a főzést elvégeztük, a konyhát rendbe tettük, kihajtjuk a legyeket a konyhából, az ablakokat becsukjuk, elsötétítjük és csak este nyitjuk ki.

Hangyáktól könnyűszerrel megszabadulunk, ha a patikában, apró üvegecskékben kapható Furnicidból negyed kockacukorra csepegtetünk és kirakjuk mindenütt, ahol hangyák járnak.

Svábbogarak irtása

Ha a legnagyobb tisztaság és a rovarporok elhintése dacára még lenne a lakásban svábbogár vagy apró ruszli, a következő eljárással biztosan megszabadulunk tőlük. Egy liter vizet forralunk, beleteszünk 100 gramm bórsav-port (acid. boric), és amikor langyosra hűlt, telerakjuk barnakenyér darabokkal, másnapig ázni hagyjuk. Akkor másik 100 gramm bórsav-port összevegyítünk ugyanannyi finomra szitált porcukorral, a megázott kenyérből egy evőkanálnyit ráteszünk egy vastagabb darab papírra vagy cipőkrémes doboz tetejére, vastagon behintjük a cukorporos keverékkel. Így előkészítjük az egész mennyiséget, azután minden ilyen csomócskát elhelyezünk a konyhában, a fürdőszobában és a többi mellékhelyiségben a földön, a fal mellett, a sarkokban, a bútorok alatt és mindenütt, ahol a bogarak járnak. Két hét múlva az egész eljárást megismételjük, hogy öreg bogarak által lerakott petékből világra jött fiatalokat is elpusztítsuk. Nagyon fontos, hogy semmiféle táplálékot ne találjanak sehol. Táplálék alatt értünk minden élelmiszerfélét kenyérmorzsától, elhullatott cukortól kezdve a mosatlan edényig vagy üvegig.

Forrás: delina.hu; Kép: Google;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Drámai NATO-bejelentés az ukránokról

Mircea Geoana NATO-főtitkár-helyettes szerint még nincs meg a pontos menetrendje annak, hogy Ukrajna miként csatlakozhatna a szövetséghez. Geoana hangsúlyozta,...

Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film – mesélte Bodrogi gyula a főiskolás éveiről,...

Szinte nincs olyan korosztály Magyarországon, aki ne ismerné Bodrogi Gyulát, a legendának azonban nem indult zökkenőmentesen a karrierje. A Nemzet...

Kínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

– Ausztria ellátásában az orosz gáz aránya elérte a 98 százalékot. Az ügy meglehetősen kínos, mert a háború...