21.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Irány a murva rally! A Korda Racing rally pilótái is részt vesznek a hétvégi 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n.

Dátum:

Megosztás:

Korda Racing: az idei Ezüstfiú aranyra váltana, Vincze Feri győzni szeretne a Székesfehérvár-Veszprém Rallye-n

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetesa 2
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetesa 2

Ezen a hétvégén – ebben az évben először és utoljára – murvás talajon csapnak össze egymással a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság legjobbjai, mégpedig a Székesfehérvár-Veszprém Rallye keretein belül. A viadal különösen fontos, ugyanis másfélszeres szorzójú a verseny, azaz, ha az eddigi négy versenyen mindig a második helyen végző, és a bajnokságot vezető Vincze Ferenc és Németh Gergely ezúttal szakít az ezüstös hagyományaival, és győzni tudna, azzal nagy lépést tennének az abszolút bajnoki cím megszerzése felé. Nos, a Korda Racing mindent megtesz azért, hogy ez a forgatókönyv váljon valóra.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 6
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 6

Vélhetően éppen arról álmodtak a Korda Racing csapatvezetői, hogy amikor megérkeznek majd a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság ötödik versenyére, akkor a bajnokság élén a Vincze Ferenc, Németh Gergely kettős áll majd, mégpedig úgy, hogy eddig egyszer sem esett ki a duó. Sőt, mind a négy alkalommal a második helyen végzett a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora. Vinczéék több sorozatukkal is szakítanának ezen a hétvégén: egyrészt szeretnék már a szinte „bebetonozott” második helyüket elsőre cserélni, illetve szeretnének már végre célba érni egy murvás versenyen. Mindenesetre mindkettőre alaposan felkészültek, hiszen teszteltek a Skoda Fabia R5-össel, és a két versenyző úgy véli, készen állnak.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 5
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 5

Nekem nem szokott menni a murvás talajon, ráadásul utoljára két esztendővel ezelőtt versenyeztem ilyen pályán, és rossz szokásom szerint kiestem a viadalon. Ám most remélem, célba érek. Összesen ötven kilométert teszteltünk, és elmondhatom, igencsak bizakodóan várom a hétvégét. Az autó nagyon jól működik, gyorsan sikerült egy egész jó beállítást találnunk, amin érzésem szerint nem is érdemes változtatnunk. Ezzel kezdjük meg a versenyt, és ha kell, csak akkor állítunk majd a Skodán. Az autón semmi nem múlik, ha pedig mi jó formában leszünk, akkor akár nyerhetünk is. Amikor szombaton túl leszünk egy-két szakaszon, már tudni fogom, hol tartunk mi és hol a riválisaim” – jelentette ki Vincze Ferenc.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 4
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 4

Csapattársai közül most egyedül a P14-es kategóriában induló Foczkó Ákos lesz ott a rajtnál, ám ezúttal nem a megszokott navigátora diktálja majd számára az itinert. Ugyanis a korábban két, egymást követő ORC viadalon győztes páros most egy versenyre feloszlott, Madarász Szabolcs covidos lett, így ezen a hétvégén Kertész Krisztián ül be Ákos mellé a Mitsubishi Evo X-be. A Székesfehérvár-Veszprém Rallye-t viszont kihagyja a Ladával versenyző Vizelli Károly navigátorral, Nagy Péterrel, illetve az ORC-ben egy Peugeot 306-ossal rajthoz álló Határ Attila és Éhn Dániel kettős is.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 3
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 3

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy érzi, ezúttal akár az abszolút győzelem is összejöhet számukra az év egyetlen murvás versenyén.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 2
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 2

„Bíztam abban, hogy ezúttal is bebizonyosodik az a mondás, hogy kicsi a bors, de erős. Ugyanis elég kis csapattal vágunk neki a hétvégének… Feriék abszolút felkészültek, a Skoda jobb, mint valaha, így bizakodunk a jó eredményben. Ha minden jól meg, akkor vasárnap délutánra az Ezüstfiúból Aranyférfi válik, de akkor sem lennék elégedetlen, ha a Vincze, Németh páros elhagyva Veszprémet még mindig vezetne abszolútban. Ákos nagyon peches volt Pécsett, ám előtte két versenyt is megnyert, így bízom abban, hogy ismét megtalálja a korábbi formáját, még akkor is, ha új navigátorral áll rajthoz. Krisztiánnak pedig szeretném megköszönni, hogy kisegített minket ebben a helyzetben” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 1
2022 korda racing rallye székesfehérvár veszprém rallye előzetes 1

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hirmagazin.eu Online Média, A-Híd Zrt., Hertz – Mercure Rent a Car Kft., Vinex Plus Hungary Zrt., Fenstherm Kontakt Kft.,  Bartron ’07 Kft., 24H Parcel Zrt., Corax-Bioner Zrt., Palóckert Kft., TIMKETT Kft., PA-COMP Kft., MG Projet Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Green-Goes Kft., Al-Oliva Kft., Hegymegi Zsolt, Petrovics Csaba, Vital Park Kft, Road Partner s.r.o., Szerszámbróker Kft.

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Kijöttek a vagyonnyilatkozatok, itt böngészheti, hogy mennyiből élnek a politikusaink

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata szombattól megtekinthető az Országgyűlés honlapján. A nemrég módosított...

Bespájzolnak fegyverekből a magyarok

A tengerentúlon már-már bevett szokásnak mondható a válsághelyzetben való fegyverkezés. A koronavírus-járvány és a szomszédban zajló orosz–ukrán konfliktus...

Bayer Zsolt Lakatos Márknak: Viszek neked egy kis fűtőtestet, meg ne fagyj nekem vajúdás közben!

A stylist Orbán Viktort kritizálta, amit Bayer Zsolt nem nézett jó szemmel.. Mindenki ezt olvassa most! Lakatos Márk TikTok-oldalán beszélt arról,...

“Megtiszteltetés volt veled szolgálni, Pista bácsi” – Pista bácsi 35 évnyi munkáját megható percekkel köszönték meg tűzoltó társai.. – képek, videó

Sorfalat állva tisztelegtek Pista bácsi előtt a tűzoltótársai.. Belekönnyezett és autója volánjára borult a meghatódottságtól egy budapesti tűzoltó, miután...
facebook