4.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról

Dátum:

Megosztás:

Az iráni televízió első alkalommal sugárzott felvételeket egy titkos föld alatti alagútról, tele rakétákkal és rakétahordozó egységekkel. Tisztviselők elmondták, hogy ez az egyik a számos ilyen bázis közül az Iszlám Köztársaságban.

A hegyek alatt 500 méteres mélységben található bázisról készült felvételek egy nagyon hosszú alagutat mutatnak, mely úgy tűnik, hogy körülbelül 10 méter magas. A számos rakétabázis közül ez az egyik Iránban Amir Ali Hajizadeh, az Iszlám Köztársaság Forradalmi Gárda repülőgépipari részlegének dandártábornoka szerint.

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról

 „Az Iszlám Köztársaság nagy hatósugarú rakétakilövő bázisai a magas hegyek alatt találhatók és készen állnak az ország valamennyi tartományában,” – idézi őt a gárdisták honlapja.

„Hatalmas rakétabázisaink közül ez egy minta,” – mondta, és hozzátette, hogy „a nagy hatótávolságú folyékony és szilárd tüzelésű rakéták egy új és korszerű generációja fogja felváltani a jelenlegi fegyvereket 2016-ban.”

Figyelmeztetett, hogy bárki, aki veszélyeztetheti Iránt, azt sugallva, hogy ők jobbak, „vessenek egy pillantást az Iszlám Köztársaság hadseregének titkos lehetőségeire.”

Közben kedden az iráni parlament elfogadta a P5+1 csoport – Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, Oroszország és Németország – közvetítésével júliusban létrejött nukleáris egyezményt. A megállapodás kiköti, hogy Irán részben gátat szab a nukleáris tevékenységének, a nyugati államok szankcióinak feloldásáért cserébe. Ugyanakkor az Egyesült Államok többször is hangoztatta, hogy az Irán elleni katonai lehetőségek több éven keresztül az asztalon lesznek a nukleáris megállapodás ellenére is.

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról
Szerdán az iráni tábornok nyilvánosan utalt arra, hogy a katonai erődemonstráció válasz volt a nyugati fenyegetésekre.

„A különböző hatótávolságú fegyverek hordozórakétákra vannak szerelve minden bázison, és készen állnak az indításra,” – idézte őt a Press TV szerdán. Fel fogják őket használni, ha az „ellenségeink hibát követnek el,” – mondta.

A felvételt azután hozták nyilvánosságra, hogy Irán sikeresen tesztelt három Emad (pillér) föld-föld nagy hatótávolságú rakétát vasárnap, az iráni állami hírügynökség szerint.

Forrás: Újvilágtudat;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az Amerikában élő üzletasszonynak jócskán megváltozott az arca! .. Neked tetszik?

Vajna Tímea november 30-án ünnepelte a 41. születésnapját, és vitathatatlanul igencsak mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. Könnyekből és nevetésből...

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...