15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az iráni televízió első alkalommal sugárzott felvételeket egy titkos föld alatti alagútról, tele rakétákkal és rakétahordozó egységekkel. Tisztviselők elmondták, hogy ez az egyik a számos ilyen bázis közül az Iszlám Köztársaságban.

A hegyek alatt 500 méteres mélységben található bázisról készült felvételek egy nagyon hosszú alagutat mutatnak, mely úgy tűnik, hogy körülbelül 10 méter magas. A számos rakétabázis közül ez az egyik Iránban Amir Ali Hajizadeh, az Iszlám Köztársaság Forradalmi Gárda repülőgépipari részlegének dandártábornoka szerint.

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról

 “Az Iszlám Köztársaság nagy hatósugarú rakétakilövő bázisai a magas hegyek alatt találhatók és készen állnak az ország valamennyi tartományában,” – idézi őt a gárdisták honlapja.

“Hatalmas rakétabázisaink közül ez egy minta,” – mondta, és hozzátette, hogy “a nagy hatótávolságú folyékony és szilárd tüzelésű rakéták egy új és korszerű generációja fogja felváltani a jelenlegi fegyvereket 2016-ban.”

Figyelmeztetett, hogy bárki, aki veszélyeztetheti Iránt, azt sugallva, hogy ők jobbak, “vessenek egy pillantást az Iszlám Köztársaság hadseregének titkos lehetőségeire.”

Közben kedden az iráni parlament elfogadta a P5+1 csoport – Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kína, Oroszország és Németország – közvetítésével júliusban létrejött nukleáris egyezményt. A megállapodás kiköti, hogy Irán részben gátat szab a nukleáris tevékenységének, a nyugati államok szankcióinak feloldásáért cserébe. Ugyanakkor az Egyesült Államok többször is hangoztatta, hogy az Irán elleni katonai lehetőségek több éven keresztül az asztalon lesznek a nukleáris megállapodás ellenére is.

Irán eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra az egyik titkos föld alatti rakétabázisáról
Szerdán az iráni tábornok nyilvánosan utalt arra, hogy a katonai erődemonstráció válasz volt a nyugati fenyegetésekre.

“A különböző hatótávolságú fegyverek hordozórakétákra vannak szerelve minden bázison, és készen állnak az indításra,” – idézte őt a Press TV szerdán. Fel fogják őket használni, ha az “ellenségeink hibát követnek el,” – mondta.

A felvételt azután hozták nyilvánosságra, hogy Irán sikeresen tesztelt három Emad (pillér) föld-föld nagy hatótávolságú rakétát vasárnap, az iráni állami hírügynökség szerint.

Forrás: Újvilágtudat;

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...