10.7 C
Budapest
2023. április. 1. szombat

Invázió! Minden irányból megrohamozták a migránsok Európát

Dátum:

Megosztás:

Mindannyian élénken emlékezhetünk még 2015 második felére, amikor migránsok ezrei lepték el budapesti Keleti pályaudvart és környékét. A bosnyákok most ismét hasonló helyzetben találták magukat, több száz illegális bevándorló tölti az éjszakát a szarajevói főtéren.

A szakemberek szerint ismét aktív a balkáni útvonal, igaz, idén már a 2015-öshöz képest módosított útvonalon keresztül érkeznek a migránsok nyugatra. A török-görög határszakaszon jócskán megnőtt az illegális határátlépők száma, amit sokan az Erdogan-kormány szemére is vetnek. Innen az illegális bevándorlók Albánián, Montenegrón és Bosznián keresztül menetelnek Nyugat-Európa felé. Ahelyi lapok arról számolnak be, hogy az említett országok határőreit 15.000 és 60.000 forint közötti árért meg is lehet vásárolni, akik így szemet hunynak az illegális határátlépésen.

A korrupt határőröket mégsem bántja senki, hiszen a balkáni országok érdeke az, hogy a migránsok mihamarabb áthaladjanak az országukon.

De nem csak a törökök tehetnek arról, hogy ismét migrációs válság fenyegeti Európát. Afrikából a Földközi-tengeren keresztül is egyre több migráns érkezik Európába. Ráadásul már válogatás nélkül, szinte az összes tengerparti országba hajóznak az afrikai gazdasági bevándorlók.

Így nyugaton Spanyolország, középen Olaszország, keletebbre pedig Görögország és Ciprus a fő célpont – írja a Kronen Zeitung.

Persze ezek csak tranzitországok, a legtöbben ugyanis Németországba, Ausztriába, Franciaországba vagy valamelyik skandináv országba igyekeznek. A Frontex adatai ráadásul jól mutatják, hogy a migránsokat egyáltalán nem érdekli, hogy az életveszélyes ladikokkal nem is biztos, hogy átérnek a kontinensünkre.

Idén a hivatalos adatok szerint 23.715 migráns ért partot Európánál, 619-en viszont az útjuk során életüket vesztették.

Az illegális migrációt elutasítók abban reménykednek, hogy az év második felében, az Európai Unió soros elnökségét betöltő osztrák kormány tehet komoly előrelépéseket az ügyben. A jobboldali kormánykoalíció ugyanis elutasítja a Brüsszel által erőltetett kötelező elosztási kvótát, ehelyett támogatják az Orbán Viktor által is képviselt nézőpontot, miszerint az unió külső határait meg kell védeni.

Sebastian Kurz kancellár tervei között az is szerepel, hogy radikálisan átalakítja az európai migrációs politikát. Azt szeretné ugyanis, ha már a külső határoknál feltartóztatnák a migránsokat, majd egy gyors segítségnyújtást követően vagy visszatoloncolnák őket a hazájukba, vagy egy Európán kívül fekvő harmadik állam befogadó központjába szállítanák őket.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

Továbbra se lesz hozzánk kegyes az időjárás, sőt most tombolja ki magát csak igazán. Mutatjuk, hogy hol lesz...

Helyszíni videó: meghalt a férfi, aki lezuhant a Margit hídról – videó! (18+)

A tragédiát többen is láthatták. A legfrissebb hírek itt! Meghalt az a férfi, aki szerdán lezuhant a Margit híd szigeti...

A tetejére borult egy autó az M3-as autópályán

A balesetet követően a leállósávban haladt a forgalom... A katasztrófavédelem oldalán arról számoltak be, hogy a tetejére borult egy gépkocsi...

Borzalmas tragédia: kiugrott egy férfi az ajkai kórház ablakán

A hatodik emeletről vetette ki magát az öngyilkos beteg.. Meghalt a férfi, aki kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről...