15.5 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

„Inkább öngyilkos leszek, mint a börtön” – Rácsok mögé kerülhetnek a negyedik emeletről kizuhant Pannika szülei

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Akár börtönbüntetést is kaphatnak a negyedik emeletről kizuhant Pannika (†3) szülei – tudta meg a Blikk. De az sem kizárt, hogy a kislányra vigyázó keresztanyának kell a rácsok mögé mennie.

Tamás és Anasztázia – akik azóta már nem élnek együtt – dolgoztak a tragédia idején Fotó: Fuszek Gábor

Tamás és Anasztázia – akik azóta már nem élnek együtt – dolgoztak a tragédia idején Fotó: Fuszek Gábor

Több mint három évvel a tragédia után emelt vádat az ügyészség a tragikus körülmények között meghalt kislány ügyében:

kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie a felnőtteknek. Ennek büntetési tétele 1-től 5 évig terjed.

Anasztázia és Tamás a gyermekük elvesztése után nem sokkal különváltak.

Pannika rövid ideig egyedül maradt a lakásban Fotó: Grnák LászlóPannika rövid ideig egyedül maradt a lakásban Fotó: Grnák László

– Semmit nem enyhült a fájdalom a szívemben, csupán szép lassan megtanultam együtt élni ezzel a pokolian kínzó érzéssel. A kislányomhoz rendszeresen járok ki a temetőbe, karácsonyra viszek neki karácsonyfát, feldíszítem a sírkövet, ajándékba pedig egy Kinder tojást kap az én csillagom. A mai napig reggel ő az első gondolatom, este pedig az utolsó – mondta a Blikknek megtörten az édesapa, aki a vádemeléssel kapcsolatban annyit mondott, hogy valamelyest számított rá, még akkor is, ha nem ő hagyta ott egyedül Pannikát a lakásban a nyitott ablak mellett.

– Azt tudom, hogy inkább öngyilkos leszek, mint a börtön. Az nekem a véget jelenti, hiszen akkor még a temetőben sem találkozhatok a kislányommal

– sírta el magát Adamecz Tamás.

Ahogyan arról a Hirmagazin.eu Online Média is beszámolt, 2017 májusában Pannika szülei együtt dolgoztak éjszakai műszakban, ezért megkérték a kislány keresztanyját, Renátát, hogy vigyázzon helyettük a gyerekre.

Az alkalmi bébiszitternek azonban kora reggel munkába kellett mennie, nem volt ideje megvárni, hogy Tamás és Anasztázia hazaérjenek.

Így Renáta egyedül hagyta a picit, aki máig rejtélyes körülmények között kizuhant a negyedik emeleti bukóablakon.

Pannikát az édesapja találta meg, a ház előtti füves részen feküdt mozdulatlanul. A mentők kórházba szállították, ám ott nem sokkal később örökre elaludt.

Renáta, a kislány keresztanyja vigyázott a gyerekre Fotó: Grnák László

Renáta, a kislány keresztanyja vigyázott a gyerekre Fotó: Grnák László

Az ügyben vannak furcsaságok. Kiderült, hogy a szülők – bár egy ideig tagadták – pontosan tudták, hogy a keresztanya, ha rövid időre is, magára hagyja a gyereket. A kislány vérében alkoholt találtak, de a leginkább meglepő az, hogy a poligráfos vizsgálaton csak az apuka ment át, az anyuka megbukott.

Ez feltételezni engedi, hogy Pannika halálával kapcsolatban elhallgat valamit.

Az ügyben rengeteg szakértőt kirendeltek, de egyértelműen egyikük sem tudta megállapítani, hogy a gyerek önszántából mászott-e fel az ablakhoz, majd esett ki azon, avagy valaki esetleg kidobta a magasból.

Ebben az eljárásban azt vizsgálta a hatóság, ki a felelős azért, hogy egy ilyen pici gyerek egyedül maradt otthon. Annak a lehetőségét sem zárták ki, hogy valakinek köze volt a gyerek halálához, vagyis gondatlan emberölést követett el, de az ügy ezen részének nyomozását felfüggesztették. Amennyiben bármilyen eddig nem ismert adat merülne fel, azonnal újra megnyithatják az aktát.

 Egyelőre én is csak azt tudom, hogy vádat emeltek mindhárom érintett ellen, azt még nem, hogy az ügyészség milyen büntetést ajánl nekik. Természetesen ennek mértékétől függ, elfogadjuk-e – közölte lapunkkal az édesapa ügyvédje, dr. Lichy József.

A negyedik emeleti lakás ablakából esett ki a kislány, akit már nem tudtak megmenteni a kórházban  Fotó: Grnák LászlóA negyedik emeleti lakás ablakából esett ki a kislány, akit már nem tudtak megmenteni a kórházban Fotó: Grnák László

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t!

béikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...