3.7 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Inkább egyedül élek, mint egy lusta férfival…

Dátum:

Megosztás:

Mondjuk ki a lusta férfiak számára fájó igazságot: a nőknek elegük lett!

Mert általánosságban úgy vélik, hogy többet tesznek bele egy kapcsolatba, és ez így nem fair, ezért inkább egyedül élnek, és csak magukra fordítanak gondot, amiből így idejük is több lesz.

Mindezt a fogyasztói szokások elemzésével foglalkozó szakértő legújabb kutatása mutatta ki, ami eképpen summázta a kialakult helyzetet: egy emberre könnyebb főzni, mint kettőre.

A kutatás szerint az egyedül élő nők 61%-a elégedett a helyzetével és boldog, míg a férfiaknál ugyanez a szám mindössze 49%, ami azért elég jelentős különbség.

Ráadásul a nők 75%-a nem is keres magának párkapcsolatot szemben a férfiak 65%-ával. Mindez fokozottabban mutatkozik meg a 45 fölötti korosztályok esetében.

életmód,bulvár,szinglik,szingli nők,egyedül jobb,férfiak,lusta férfiak,nem kellenek senkinek,főzés,sport,munkahely,boldogság,kutatás,Hirmagazin.eu

Foto123rf.com

Emily Grundy, az Essex Egyetem professzora szerint “a nők nemcsak több házimunkát végeznek, hanem több un. érzelmi alapú munkát is, és ezekre még több idejük jut, ha egyedül élnek”. Több kutatás is bizonyította, hogy egy kapcsolatba a nő több energiát tol bele általában: ő végzi el a házimunka javarészét, és a párkapcsolati, érzelmi ügyek és problémák kezelésében, megoldásában is élen járnak.

A szinglik többet barátkoznak és edzenek, mint a házasok.

A statisztika is alátámasztja Grundy véleményét.

A férfiak a szabadidejüket szinte teljes mértékben a hobbijuknak szentelik, ami egy hét alatt összesen 4 és félórát jelent. Ugyanez a nőknél 2 és félóra, a többi időt pedig az un. fizetés nélküli munkatevékenységekbe tolják: önkéntesség, felnőttoktatás, gyereknevelés, házimunka.

De a nők szociális téren is jobban teljesítenek, mint a férfiak. Grundy szerint a nők tudatosabbak e téren, több ilyen jellegű tevékenységet végeznek, fontosabb számukra a közösség, mint a férfiak számára, akik inkább a feleségük/barátnőjük révén folynak bele ezekbe a dolgokba.

Azok a nők, akiknek nincs párjuk, szociálisan aktívabbak, és a barátaikkal is sűrűbben találkoznak, mint azok a nők, akiknek van partnerük, a férfiaknál viszont ez fordítva van: ha nincs társuk, kevésbé aktívak szociális téren is.

napidoktor nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Szőrnyű baleset Szabadegyházánál.., az idős sofőr a helyszínen elhunyt..

Borzalmas fotókon, ahogy átszúrta a kocsit a nyitott sorompó, esélye sem volt az idős sofőrnek Halálos kimenetelű közúti közlekedési...

Kitört a cukorhiány: Budapesten és vidéken is érdemes korán kelni, ha még vásárolnál

A budapesti és a vidéki üzleteket járva is az látszik, hogy lassan hiánycikknek számít a hatósági áras kristálycukor,...

Szülők figyelem! Tegnaptől indult el, hogy legalább 18 C-fokos léghőmérsékletet kell biztosítani a köznevelési – és oktatási intézményekben!

Közfoglalkoztatási Támogatások Keretrendszere: A köznevelési és szakképzési intézményekben hétfőtől (november 28-tól) minimum (legalább) 18 C-fok hőmérsékletet kell biztosítani! Azokban...

Ma este az Elvis-imitátorok viszik a prímet! – Milliókért a pokolba – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...