0.3 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

Ingyenes az internet szegényeknek Törökországban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

04237231 300x223
Forrás: MTI | 2015. 03. 10. 17:31:05

A török kormány úgy döntött, hogy ingyenes, ugyanakkor ellenőrzött internet-hozzáférést biztosít Törökország legszegényebb családjainak.
Az Anadolu török hírügynökség kedden nyilvánosságra hozta a fejlesztési minisztérium tervezetét, amelynek értelmében a szolgáltatás kedvezményezettjei – elsőként az iskoláskorú gyerekeket nevelő nehézsorsú családok – ingyenesen és korlátlan ideig hívhatják le az internet egyes, “hasznosnak” nyilvánított honlapjait, miközben a többi honlapon az ingyenes szörfölésre csak korlátozott időtartamot kapnak.

A hírügynökség nem tért ki arra, hogyan és ki határozza meg, mely weboldalak minősíthetőek “hasznosnak”.

A török kormányzat tavaly elvégzett felméréséből kiderült, hogy a török háztartások 43 százaléka egyáltalán nem rendelkezik internet-hozzáféréssel, mivel azt “túl drágának” vagy “érdektelennek” találták.

Egy éve számos bírálat éri a török hatóságokat, amiért átmenetileg elérhetetlenné tették a Twitter vagy a Facebook közösségi oldalakat, amelyeket azzal vádoltak, hogy hamis információk terjesztését tették lehetővé a Recep Tayyip Erdogan török elnök belső körét érintő korrupciós botrányról. Maga Erdogan is többször élesen bírálta az internet és a közösségi oldalak működését. A török elnök tavaly “egy gyilkos kezében lévő késhez” hasonlította a Twittert.

A 2013 júniusában kirobbant kormányellenes tüntetések elleni erőszakos hatósági fellépés óta a kormány bírálói azzal vádolják Erdogant, hogy autoriter iszlamista rendszert épít ki az országban. Ugyanakkor szakértők elismerik, hogy a 2003 óta miniszterelnökként, majd tavaly augusztus óta államfőként hatalmon lévő Erdogan nagyban hozzájárult az életszínvonal emelkedéséhez Törökországban.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...

Orbán Viktor bejelentette, mikor tartja évértékelő beszédét – videó

Orbán Viktor február 18-án tartja majd szokásos évértékelő beszédét, amely a miniszterelnök Facebook-oldalán élőben követhető lesz. hirado.hu Videó: Facebook Hirmagazin.eu

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet – videó

Fokozatos melegedés várható, szerdára akár +10 C-fok is lehet Itt a Hirado.hu videója, amelyből értesülhetsz minden fontos időjárási kérdésről! Hirmagazin.eu

Két magyar arany az evezős ergométeres Európa-bajnokságon! Gratulálunk a kiemnelkedő sportteljesítményhez!

Szabó Márton és Darvas Zsolt révén a magyarok két aranyérmet nyertek az evezősök hét végén Párizsban megrendezett ergométeres...